Kostka, Zedníček i Dlouhý zasahovali u nehody: Nejdražší scéna Sanitky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kostka, Zedníček i Dlouhý zasahovali u nehody: Nejdražší scéna Sanitky!

Tragickou autonehodu natáčel štáb režiséra Filipa Renče na sjezdu z dálnice D5.
Tragickou autonehodu natáčel štáb režiséra Filipa Renče na sjezdu z dálnice D5. (Aha! – Marek Pátek)

Na exitu 21 na dálnici D5 z Prahy do Plzně se stala tragická nehoda, při níž se střetl autobus plný lidí s vozem malířů. Na místě zůstalo několik mrtvých a zraněných! Naštěstí šlo o natáčení náročné scény do nových dílů kultovního seriálu Sanitka.

A nutno dodat, že herci Petr Kostka (73), Pavel Zedníček (61), Michal Dlouhý (43) nebo Jaromír Dulava (50) včera vzhledem k teplotám jen kolem 10 stupňů pořádně vymrzli.

Celkem devět velkých a malých aut záchranné služby, vrtulník, jedno vozidlo hasičů, policistů a pohřebáků. A všude po zemi rozlitá barva. Tak to na exitu 21 dálnice D5 po celý víkend vypadalo. Seriálová nehoda působila tak autenticky, že na místo přijel i štáb televizního zpravodajství.

„Někdo z řidičů zavolal do televize Nova a řekl jim, ať si přijedou natočit vážnou nehodu. Štáb tedy dorazil. Vytáhli kameru a najednou zjistili, že jde o filmování. Tak ji zase zabalili a odjeli,“ řekl deníku Aha! režisér pokračování Sanitky Filip Renč (46) a poukázal na fakt, že seriál poběží v konkurenční České televizi.

Režisér Renč chtěl, aby se autobus plný lidí a vozidlo malířů před kamerou skutečně srazily. A to se také na první dobrou stalo! Autobus řídil kaskadér Jan Holub (35), bývalý přítel televizní zprávařky Michaely Ochotské (26). Z herců poslal scénář k zásahu u bouračky Pavla Zedníčka, Michala Dlouhého, Jaromíra Dulavu, Petra Kostku a další.

„Je sice zima, ale já mám teplé spodní prádlo a dvě bundy, takže to zvládám,“ řekl deníku Aha! Pavel Zedníček, který si v přestávkách natáčení (když to šlo, nahrával si ho na památku do mobilního telefonu) povídal s Petrem Kostkou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.