Simona Stašová (62): Strach o rodiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Simona Stašová (62): Strach o rodiče!

Simona Stašová.
Simona Stašová. (D. Kundrát, D. Malík, M. Pátek)

Je jednou z nejlepších a neobsazovanějších hereček českého showbyznysu. Místo toho, aby si Simona Stašová (62) užívala bezstarostně zasloužené slávy a skvělých pracovním příležitostí, zažívá velmi smutné období. Jedním z důvodu je nemocný tatínek Břetislav Staš (89), a také strach o mámu Jiřinu Bohdalovou (86).

Simony otec více jak rok bojuje s Alzheimerovou chorobou a aby měl stálou péči a dozor, přestěhoval se dokonce do Prahy. „Bydlíme od sebe pár minut a za tatínkem chodím, jak jen mi to čas dovolí, ale je to minimálně třikrát týdně. S ohledem na jeho stav a věk se mu, zdá se, daří dobře,“ prozradila Stašová magazinu Sedmička.

Simona je velká bojovnice, ale zároveň si uvědomuje, že stav tatínka už nikdy nebude lepší. Navštěvovat ho chodí i jeho bývalá manželka Jiřina Bohdalová. Herečka dokonce v zařízení, kde Staš žije, nedávno pokřtila charitativní kalendář, jehož výtěžek putoval právě lidem, kteří s touto nemocí bojují. Starost Stašové, ale nedělá pouze její otec, ale také maminka. Stašová si dobře uvědomuje, kolik jí je let, a čím dál více roste obava, aby se jí něco nestalo. „S mámou jsme vždycky měly a máme skvělé vztahy, jsme velké kamarádky, voláme si i několikrát denně. Jsem vděčná tomu nahoře za to, že mám stále oba rodiče,“ svěřila se Stašová magazinu Sedmička. Nejen Stašová, ale i Bohdalová se při každé návštěvě pokouší Staše rozveselit a nosí mu jídlo. Přestože jeho stav není natolik vážný, občas se dostaví stavy, kdy jsou obě rády, že je vůbec poznává. Jiřina Bohdalová si dobře uvědomuje, jak je tato nemoc zákeřná. Herečka přišla díky této nemoci o dva blízké. Nejprve o Květu Fialovou (†88) a pak o Karla Štědrého (†80). „Jiřina je poslední měsíce dost smutná. Hodně ji ty věci vzaly, a když vidí, že to má i v rodině, do zpěvu jí rozhodně není. Ale snaží se to zvládat, stejně jako Simona. Obě jsou skvělé, mají veliký obdiv všech,“ řekla rodinná známá magazinu Sedmička.

 Na video se Simonou Stašovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rezacek
7. 1. 2018 • 22:37

Nemjsí se bát. Bohdalky se nikdy nezbavíme, ta tady bude opruzovat všem na vztek ještě hodně dlouho.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.