Vdovec po Bartošové Rychtář (59): VTRHLA K NĚMU POLICIE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vdovec po Bartošové Rychtář (59): VTRHLA K NĚMU POLICIE

Policisté museli Rychtáře několikrát vyzývat k uklidnění.
Policisté museli Rychtáře několikrát vyzývat k uklidnění. (Foto Aha! – Pavel Machan, M. Hykl. A. Malachovský, D. Černovský)

Šest policistů, hasiči, plynaři i elektrikáři! Ti všichni se ve středu dopoledne srotili před vilou Helena v Říčanech, kterou stále obývá vdovec po Ivetě Bartošové (†48). Novému nájemníkovi došla trpělivost. Pod dohledem mužů zákona řezal řetězy a odpojoval elektřinu. A poslouchal při tom výhrůžky smrti z úst Josefa Rychtáře (59).

Od té doby, co byl Rychtářův menšinový podíl ve vile prodán kvůli dluhům v exekuční dražbě, je v Říčanech peklo. Poslední kapkou byl nájemník a jednatel firmy, který na popud Josefovy exmanželky Dariny Nové (59) coby většinového vlastníka provádí v domě rekonstrukci. Vdovec se mu v tom snaží zabránit všemi možnými i nemožnými způsoby. Včera dokonce musela zasáhnout policie!

Za cenu použití síly

„Rychtář byl vyzván policií, aby zanechal protiprávního jednání. Po odpojení elektřiny z důvodů rekonstrukce, o které byl informován, i ukončení smlouvy s energetickou společností kvůli nedoplatku, který šel za paní Novou, ji zapojil, a navíc znepřístupnil vchod do vily zámky a řetězy. A když na výzvu nereagoval, tak policie povolila paní Nové přes jejího pověřeného nájemníka vstup i za cenu použití síly,“ prozradil deníku Aha! zdroj z okolí Rychtářovy exmanželky. Proto nový nájemník za dozoru šesti policistů, hasičů, energetiků, plynařů a zámečníka odřezal bruskou veškeré řetězy a mříže z vrat, přívodu plynu i elektroměru.

Skákal přes plot

A bylo to pěkné drama. „Když nájemník řezal řetěz od branky a chtěl uříznout i zámek od hlavní brány, Rychtář přeskočil plot a řval na něj – ten zámek nebudeš řezat, ty svině!“ popsal Aha! očitý svědek s tím, že ho museli uklidňovat muži zákona. Ještě silnější slova z Rychtářových úst ale padala, když energetici odpojovali elektroměr. „Hovado jedno! Já toho zku*vysyna zabiju!“ dodal svědek dramatu.

Hasiči v pohotovosti

Řetěz se zámkem se objevil i na plynoměru. A protože byl nahlášen únik plynu, musel být také pod dohledem přeřezán. Technik, ale nakonec plyn neodpojil, protože únik nebyl potvrzen. „Výjezd byl neoprávněný,“ rozčiloval se Rychtář.

Vytočený Josef: Udělám další kroky!

Vdovec po Bartošové své chování omlouvá tím, že nezákonně nejedná on, ale nový nájemník. „Policie mu u toho ještě sekundovala. Údajně když má smlouvu, tak má mít přístup kamkoliv. Ta smlouva je přitom neplatná!“ postěžoval si Aha! Rychtář. „Byl zavolaný dokonce zámečník. Mění se zámky. Odmontovali i elektroměr. Jestli to bylo z důvodů rekonstrukce, nebo neplacení, nevím. I tak je to nesmysl. Mám skutečně doklady, že platím,“ dušoval se Josef. „Udělám další kroky. Určitě nebudu brát nikde elektřinu načerno. Vyřeším to normálně legální cestou, ale nebudu říkat jak,“ dodal Rychtář.

Policie vtrhla do domu vdovce po Bartošové (†48): Násilím odpojovali elektřinu, Rychtář zuřil a vyhrožoval.

Video se připravuje ...




Přečtěte si
IngKecner
29. 12. 2017 • 13:56

Bartošová byla "chudák" již dávno předtím, než potkala Rychtáře. Důležité je nezneužívat psychicky nemocné, ale to děšají i některé instituce. Lidsky klesnout se má člověk bránit, seč to jde, jelikož hrabat se bahna je těžké.,když jst v něm až po krk.

malavelka
29. 12. 2017 • 13:52

Pokud spoluvlastník/ a je jedno jak velký podíl má/ nesouhlasí s čímkoli, nesmí majoritní vlastník s nemovitostí dělat žádné zásdadní změny, tedy ani prodávat. Kdo čte bulvár, měl by všechny zprávy brát s rezervou. Jde hlavně o senzaci a zábavu pro lidi.

nicnezpravda
29. 12. 2017 • 00:05

Bez jeho souhlasu to nemohla prodat..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.