Herec z Ordinace Radim Fiala (46): Už jsem s tím skoncoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec z Ordinace Radim Fiala (46): Už jsem s tím skoncoval!

Radim Fiala
Radim Fiala (Foto Aha! - Karel Kopáč a archiv TV Nova)

Populárního český herec Radim Fiala (46) se proslavil především díky roli doktora Petra Hanáka v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Než se ovšem stal televizní hvězdou, živil se především divadlem. Dnes Radim Fiala tvrdí, že s prkny znamenající svět skoncoval.

Začínal jako divadelní herec v legendárním Divadle Husa na provázku, kde působil po dobu dvaceti let. Poté, co opustil divadlo se Radim Fiala zařekl, že divadlo už hrát nebude, což zčásti porušil, ale jak se teď ukazuje, jeho rozhodnutí bylo správné. „Lidé si myslí, že divadlo je něco úžasného, mimořádného, ale málokdo ví, co se skrývá za oponou – malost, hloupost, blbý lidi, prach…Divadlo je zkrátka mrtvý!“ řekl herec magazinu Instinkt.

Poté, co herec odešel z Divadla Husa na provázku, přestěhoval se do Prahy, živil se natáčením reklam pro rozhlas, namlouval voice-overy a bydlel jen v malinkém bytě v Košířích. Rozhodnutí opustit divadlo bylo prý správné. „Člověk celé dny tráví zavřený v divadle, v malé komunitě lidí, s níž pořád něco zkouší, přezkušuje a korepetuje, dělá kotrmelce a pitvoří se, jen aby měl pan režisér, který si nezřídka akorát honí triko, radost, že stvořil úžasné představení, kterému ovšem kromě něj nikdo jiný nerozumí,“ řekl Fiala magazinu Instinkt. Do Prahy se nadaný herec odstěhoval s touhou točit filmy. „Odmalička jsem hrozně rád chodil do kina – poprvé mě vzal otec na sovětský horor Bezhlavý jezdec, který byl tak strašidelný, že jsem se několikrát málem počural,“ prozradil Fiala magazínu Instinkt. Mimo herectví se Fiala angažoval jako výkonný producent úspěšného představení The Naked Truth: Odhalená pravda. Zda-li se někdy dočkáme od Radima filmu, který třeba i poběží v kinech, to ukáže čas.

Radim Fiala: Nejdřív jsem Ordinaci odmítl! Nechtěl jsem se odvařit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
25. 12. 2017 • 22:14

Tak rozhodně fešák chlap.......neznám ho z mnoha jiných rolí, tak nechci soudit, ale jako doktor Hanák to uhrál fajn.....

luppe
25. 12. 2017 • 19:19

Pane Fiala klobouk dolů .....co lidi dávno vidí...jste zde řekl nahlas..... děkuji!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.