Bára Hrzánová: Jsem pirát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bára Hrzánová: Jsem pirát!

Bára Hrzánová se proměnila v piráta a na album Dorotka a mořští loupežníci piráti nazpívala i několik pirátských písniček.
Bára Hrzánová se proměnila v piráta a na album Dorotka a mořští loupežníci piráti nazpívala i několik pirátských písniček. (Supraphon Music)

PRAHA – Herečka Bára Hrzánová (42) je desetiletý pirát! „Dětská knížka Antonína Zhoře Dorotka a mořští loupežníci piráti se mi moc líbila, stejně jako samotné pirátské téma. Navíc jde o pohádkový příběh, ve kterém desetiletou holčičku Dorotku unese kapitán Šabršulíno na svou pirátskou loď a chce z ní vychovat plavčíka,“ prozrazuje Bára obsah cédéčka.

„Kapitán je hamižný zločinec, který kvůli pokladům neváhá potápět lodě plné cestujících. I ke svým námořníkům se chová zpupně, bije je a tyranizuje. Jen Dorotka se zlého piráta nebojí a chytře nad ním vítězí. S pomocí hodného kormidelníka zachrání loď Trezor, kterou hodlají piráti přepadnout, a nakonec se jí podaří starého loupežníka dostat i s jeho partou do vězení. Před tím však Dorotka zažije mnohá dobrodružství, kdy se na lodi ukrývá ve skladištích oděvů či potravin a straší starého mořského vlka tak, že ten ji považuje za mocnou čarodějnici,“ dodává Bára Hrzánová.

Dcera tragicky zahynulého herce Jiřího Hrzána se při vyprávění napínavého děje dokonale vcítila do postavy zlého kapitána, ale i bystré Dorotky, a dokonce všech popletených pirátů. „Navíc na desce zpívám staré pirátské písně, jako bych se odjakživa plavila na širém moři,“ směje se Bára, která pro Supraphon Music namluvila již album Hrdý Budžes, za které dokonce dostala Zlatou desku Supraphonu.

3.7.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.