Prachatý přítel Geislerky v hledáčku policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prachatý přítel Geislerky v hledáčku policie!

Martin Shenar
Martin Shenar (Profimedia)

Milionář Martin Shenar má milionový problém! Policie ho stíhá kvůli solárnímu parku Ralsko na Českolipsku, tento projekt prodal společnosti ČEZ. Háček je v tom, že podle kriminalistů jde o daňový únik za více než 70 milionů korun!

Shenar se podle Blesku.cz k problému staví nekompromisně, s obviněním nesouhlasí a chystá stížnost. „Policejní orgán zahájil trestní stíhání jedné fyzické osoby jako obviněné ze spáchání zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Trestné jednání mělo být spácháno v souvislosti s prodejem několika obchodních firem společnosti ČEZ, kdy příjmy plynoucí z těchto prodejů nebyly obviněným přiznány příslušnému správci daně. Tím měla být České republice způsobena škoda převyšující částku 70 milionů korun,“ sdělila Radiožurnálu vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Shenar Radiožurnálu řekl, že si je jistý, že se případ „ani nedostane k soudu“. „Přijde vám pravděpodobné, že by někdo byl tak hloupý, že by prodával společnosti státní firmě a jen tak nezaplatil daně?“ odpověděl milionář, který byl dříve vydavatel lifestylových časopisů, které ale v roce 2009 prodal a pustil se do solárního byznysu. Od obchodníků z Českolipska koupil projekty slunečních elektráren i s pozemky a vložil je do tří svých firem: eEnergy Ralsko, eEnergy Ralsko-Kuřivody a eEnergy Hodonín.

Ty následně prodal za stovky milionů korun polostátnímu ČEZu. ČEZ koupil v minulosti solární elektrárny od různých investorů. Nákupem největších solárních elektráren ČEZ od společnosti Amun.Re se už dříve zabýval Finančně analytický útvar ministerstva financí. Kromě areálu Ralsko se zabýval i stavbou v Mimoni. Podle informací médií byli v orgánech společnosti Amun.Re kromě Shenara také právníci advokátní kanceláře Drahomíra Šachty, který spolupracoval s lobbistou Ivo Rittigem, uvedl Radiožurnál. 

Podle Blesku.cz Shenar před třemi lety v České televizi uvedl, že elektrárny pro polostátní ČEZ nebyly předražené. Firma Amun.Re je pro ČEZ postavila s veškerými náklady za 105 milionů korun za megawatt výkonu, tedy o více než desetinu levněji, než je průměrná cena placená firmou ČEZ. Média dříve uváděla, že Amun.Re na transakci vydělala stamiliony korun.

Na video s Aňou Geislerovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
26. 4. 2017 • 06:43

Abys melo zase o čem plkat hloupa drbno

-bello-
25. 4. 2017 • 22:58

Jaký milenec?Ona se nevrátila k mužovi? Tenhle chlap je nynější milenec, nebo ten ex, s kterým má dítě?Kolik ona má vlastně dětí? Je tak neuspořádaná a zas až tak velká séélebrita není, aby si to člověk pamatoval a v tom článku to není, tak proč ji vůn¨bec zmiňuje?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.