Ťukněte si s celebritou! Hvězda Pelíšků slaví 34 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Hvězda Pelíšků slaví 34

Kristýna Fuitová Nováková dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Kristýna Fuitová Nováková dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto: FTV Prima, ara)

34. narozeniny dnes slaví herečka Kristýna Fuitová Nováková. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Po střední odborné škole specializační, obor cestovní ruch, a katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, byla Kristýna Fuitová, rozená Nováková, členkou Divadelního souboru Bílá síť (1994 až 1998). Roku 2005 začala organizovat vlastní divadelní projekty. Působila v Divadle Disk, v A studio Rubín či Studiu DVA divadlo (Poprask na laguně, Soukromý skandál, Zdravý nemocný). Jako tvůrce se podílela např. na představení A studio Rubín $LAST, a to kostýmy, výpravou a hudbou. Do povědomí diváků se Kristýna dostala díky romantické komedii Výchova dívek v Čechách (1997) natočené podle knihy Michala Viewegha v hlavních rolích s Ondřejem Pavelkou a Aňou Geislerová. Zde na sebe upozornila postavou školačky Agáty. Poté si jí všiml režisér Jan Hřebejk a pozval ji na konkurz na roli Jindřišky ve své dnes již kultovní komedii Pelíšky (1999), v němž uspěla. Dále si Kristýna Fuitová Nováková zahrála ve filmech Taková normální rodina, Kuky se vrací, 3 sezony v pekle či opět v režii Jana Hřebejka v jeho dramatu Líbánky (2013), kde ztvárnila jednu z ústředních postav společně s Aňou Geislerovou a Stanislavem Majerem. Objevila se také v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Letiště, VIP vraždy, Já, Mattoni či v sérii televizních filmů Stopy života. Ústřední postavu kriminalistky Nadi Hamplové dostala v seriálu Jitky Bártů Temný kraj, kde se na place střetla s Lukášem VaculíkemSašou Rašilovem či Terezou Kostkovou. Herečka Kristýna Nováková se provdala za režiséra Jaroslava Fuita. V listopadu 2009 se jim narodila dcera Rozárka, roku 2013 dcera Mariana.
VIDEO: To nejlepší z Pelíšků!
Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.