Donutil poprvé o výpovědi: Trpkost a smutek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Donutil poprvé o výpovědi: Trpkost a smutek!

Miroslav Donutil je zklamaný.
Miroslav Donutil je zklamaný. (Karel Kopáč a ČT)

Obrovské zklamání, trpkost a smutek. Toto cítil herec Miroslav Donutil, když končil po třiadvaceti letech v Národním divadle.

Donutil o divadle, které skoro celý život miloval, nechce už ani slyšet. A není divu. ,,Nikdy nezapomenu, jak se s námi rozloučili po tom, co jsme tam třiadvacet let hráli a co – jak jsem se dočetl – jsme Národnímu divadlu vydělali 300 milionů korun. To jsem ani nevěděl,“ svěřil se podle Sedmičky Donutil v internetové televizi Aktuálně.tv.

Cítí trpkost a urážku

Při derniéře legendárního představení Sluha dvou pánů , které viděl snad každý divadelní fanoušek,se podle něj vedení zachovalo při nejmenším nedostatečně. ,,Že si s námi ťukli jednou sklenkou sektu a každému dali jednu růži, mně tedy dali kytičku… Přišlo mi to takové nedůstojné. Mohli udělat nějaké gesto a všem těm lidem, kteří tam hráli naposledy, alespoň podat ruku. Říct: ,Vážený kolego, děkuji, že jste tady přes dvacet let tak nádherně působil.‘ Nestalo se to. To rozloučení bylo poněkud žinantní,“ řekl Donutil.

Toto chování si rozhodně vedení Národního divadla za rámeček nedá. Aby toho nebylo málo, tak hercům nepřipravili ani malou oslavu na rozloučenou. Donutil se proto rozhodl vzít si rozlučku s kolegy na starost a pozval je do restaurace za vlastní peníze.

V zajetí smutku a rozpaků

Ačkoliv herec kdysi práci v tomto divadle miloval, už dávno se cítí jen pod tlakem a hraní na jeho prknech už ho dávno nenaplňuje. Spoustu lidí by si mohlo myslet, že jeho rozpaky začaly v době, kdy byl v roce 2013 odvolán tehdejší ředitel. To, ale Donutil popírá, s myšlenkou, že odejde, si už prý pohrával půl roku předtím. Divoké změny mu přišly jako komediální fraška.

Neuspokojení bylo prý čím dál intenzivnější a v jeho očích se divadelnímu herectví už nevěnoval tak, jak by si představoval. To, že jeho konec bude stoprocentně platný, bylo jasné, když dostal rozpis na leden, který byl neuvěřitelně “natřískaný“. Když o rozvrhu diskutoval se šéfem činohry, byl odpálkován a to byla pro Donutila poslední kapka! 

Manželé Donutilovi po 35 letech manželství! Jak tráví vánoce? To se dozvíte v našem videu:



Přečtěte si
ochcallis
16. 4. 2017 • 15:21

Máte pravdu za socialismu si pracujících vážili.

lahny
16. 4. 2017 • 13:51

Co se pan Donutil diví, vždyť toto herci chtěli, proto cinkali klíčema a v době revoluce nehráli a přesvědčovali lidi aby chtěli kapitalismus. Takhle to chodí ve všech kapitalistických firmách.Z člověka všechno vyždímou, pak ho vykopnou a ani ruku na rozloučení nepodají. Komunisti mým rodičům za 40 let v jedné fabrice dali týdenní poukaz k moři (tenkrát do Bulharska), v kanceláři u ředitele byly chlebíčky a šampaňské. Dnešní podnikatelé vás vyhodí pár let před důchodem a ani nepoděkují, natož aby dali dali nějaký dárek.

majojo
15. 4. 2017 • 19:11

Donutil vymetl všechny akce, kde bylo co shrábnout. Národní, to byla jen taková třešnička, aby b yl za umělce a z těch dvaceti let, co hrál Sluhu dvou pánů, udělal dost nechutné klišé. Holt to nebude přtisejpat po statisících, jenom po desítkách, nejsi nejmladší a už más předonutilováno. Míro. Ostatně, synek to vezme za tebe, neříkej, žes mu nedal průpravu.

6010
15. 4. 2017 • 17:42

Než chodit do práce, kde se člověk necítí dobře, tak je lepší s tím praštit.Vždyť má již důchodový věk.Já být panem Donutilem, tak bych to brala z té lepší stránky a to, že to se mnou ti nahoře myslí dobře a že si mám teď zaslouženě užíval důchodu, kde budu mít svatý klid.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.