MARIÁN LABUDA: Co ho zachrání před kriminálem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

MARIÁN LABUDA: Co ho zachrání před kriminálem?

Zdrcený Marián Labuda pokorně přijme jakýkoliv trest.
Zdrcený Marián Labuda pokorně přijme jakýkoliv trest. (: ČTK)

PRAHA/BRATISLAVA – Herec Marián Labuda (61) prožívá peklo. Od února mu totiž hrozí, že za dopravní nehodu, během které usmrtil v listopadu loňského roku na dálnici D1 dvě ženy, skončí na dva roky ve vězení.

„Přijmu jakýkoliv trest,“ říká slovenský herec. V poslední době se ale objevily skutečnosti, které by mohly Labudu od kriminálu zachránit.

Labudova naděje na osvobození se upíná především k dvěma skutečnostem – ve výpovědích dvou důležitých svědků se objevily rozpory a v místě dálnice D1, kde k tragédii došlo, je údajně konstrukční chyba. Ta způsobuje, že se na dálnici v tomto úseku drží voda, která výrazně zvyšuje nebezpečí dopravní kolize.

A právě zmrzlá voda v tomto úseku měla na Labudovu havárii velký vliv. Na náledí dostal slovenský herec 19. listopadu 2005 se svým volkswagenem Passat smyk, vyjel mimo vozovku a u svodidel srazil jednapadesátiletou řidičku a její třiasedmdesátiletou matku. Obě ženy byly na místě mrtvé.

„Požádal jsem znalce, aby o stavu vozovky udělal znalecký posudek. Ten by měl být hotový v červnu, nejpozději v červenci,“ říká státní zástupce Jaroslav Paul. Pokud by jeho posudek konstrukční vadu potvrdil, mohlo by to vést až k zastavení trestního stíhání.

„Na konci března jsem byl u výslechu, kde jsem se všechny nové okolnosti ohledně vyšetřování nehody dozvěděl. Nezbývá mi nic jiného než čekat, jak to všechno dopadne,“ řekl Aha! smutný Labuda. „Jsem připravený přijmout jakýkoliv trest, který mi bude uložen,“ dodává pokorně herec.

Labuda se ještě stále nemůže vzpamatovat z drsného vtipu, který na něj nachystal neznámý vtipálek. „Krátce po nehodě se mi ozval jistý člověk a představil se jako pozůstalý po obou obětech nehody. Nakonec jsme se spolu sešli a on mi řekl, že mi jménem rodiny odpouští a že mě z ničeho neviní. Hrozně moc to pro mě znamenalo,“ vypráví Labuda. Jenže tajemný muž příbuzným usmrcených žen vůbec nebyl. Skuteční pozůstalí si naopak do médií stěžovali, že se o ně Labuda vůbec nezajímá. „Vůbec nechápu, čeho tím ten člověk chtěl dosáhnout,“ přemýšlí zdrcený Labuda.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.