Přešlapy v seriálu Svět pod hlavou: Je toho víc... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přešlapy v seriálu Svět pod hlavou: Je toho víc...

Hlavní tváře seriálu Svět pod hlavou, Václav Neužil a Ivan Trojan.
Hlavní tváře seriálu Svět pod hlavou, Václav Neužil a Ivan Trojan. (Foto: ČT, ara)

Oblíbené hity Kristínka a Děti ráje znějí retro seriálem Svět pod hlavou. Ale kdyby se točil opravdu v roce 1982, kdy se jeho děj odehrává, šlo by o hudbu budoucnosti...

Na pondělní čtvrtý díl seriálu v hlavních rolích s Václavem Neužilem (37) a Ivanem Trojanem (52) se dívalo přes milion diváků. A mezi nimi se najdou tací, kteří na retro seriálu hledají chyby a na tvůrce se zlobí. Proč? Nejvíc se ohrazují kvůli uvádění písní českých interpretů, které v seriálu zazní. Některé totiž v roce 1982 ještě vůbec neexistovaly.

„Jediné, co není vychytáno, jsou písničky. V předešlém nebo prvním díle Děti ráje od Michala Davida v roce 1982 ještě nebyly natočeny, vyšly asi v roce 1986,“ připsala do internetové diskuze seriálu Martina, která nebyla daleko od pravdy. Jmenovaný song, který zazněl ve druhém díle s názvem Anděl odplaty v místním klubu, vznikl totiž v roce 1985.

O další přešlap se tvůrci postarali i v pondělním díle Orchidej na smetišti. „A v tomto díle Kristínka iba spí Petera Nagye je také mladší, vyšla, tuším, v roce 1984. Ale jinak dobrý a těším se na každý díl,“ doplnila Martina, která si toho nevšimla jako jediná. Mimochodem, hit o Kristínke vyšel opravdu roku 1984 na albu Chráň svoje bláznovstvá...

Ani videokazety nehrají...
Podle dalšího diváka, který se do diskuze zapojil, se v seriálu také nevydařila pasáž s tajným pouštěním filmů pro dospělé na videokazetách. Ty podle něho v roce 1982 v Československu také ještě nebyly. „Na našem území byly videokazety rozšířenější až po roce 1987,“ připsal do diskuze anonym.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.