Vendula Svobodová (44): Poprask u rodinného hrobu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vendula Svobodová (44): Poprask u rodinného hrobu!

Vendula Svobodová
Vendula Svobodová (Foto Aha! – Karel Kopáč, Pavel Machan, ara)

O hrob manžela Karla Svobody (†68) a dcery Klárky (†5) na hřbitově Aldašín dva kilometry od Jevan je vždycky vzorně postaráno. Nad hrobem rodičů Venduly Svobodové (43) v Černošicích, kde se narodila, by člověk ale lítostí plakal...

Na hrobku rodiny Horových na černošickém hřbitově je velice smutný pohled. Zaprášené umělé květiny, špinavý hrob i náhrobek, prázdná rozbitá a otevřená skříňka bez jediné malé svíčky. „To si Venduliny rodiče nezasloužili, tak ji zbožňovali. A zvláště maminka,“ povzdechla si smutně paní, která má své drahé pochované hned vedle Venduliny rodiny. Je jí to všechno moc líto...

Když byl ještě naživu hitmaker Karel Svoboda, Vendula s ním vždy o jednom z vánočních svátků jezdila za rodiči do domku u Berounky, kde se před lety narodila. A právě pár kroků od baráčku je na hřbitově rov rodičů, o který se její maminka léta pečlivě starala. A co na to Vendula? „Každý to má v sobě vyřešené jinak. Více k tomu nemám co říct,“ vyjádřila se stroze Svobodová.

Hrob na Vyšehradě jako vizitka pozůstalých

Radoslav Brzobohatý (†79)
Zemřel: 12. 9. 2012
Na herce nezapomněla rodina ani fanoušci. Pod nánosem včera čerstvě napadaného sněhu je spousta květin i svíček. A není zde ani památky po neuklizeném podzimním listí.

Stanislav Gross (†45)
Zemřel: 16. 4. 2015
Hrob expremiéra patří mezi nejupravenější. Je tak zasypaný květinami i svíčkami, že už se tam téměř žádné nevejdou. A nechybí ani vánoční výzdoba.


Kája Saudek (†80)
Zemřel: 26. 6. 2015
Netradičně udělaný hrob ilustrátora a nekorunovaného krále českého komiksu nepatří sice mezi největší, ale i zde je vidět, že je pravidelně navštěvovaný.



Přečtěte si
mazd
4. 1. 2017 • 11:48

Zanedbaný hrob je ostuda pozůstalých. Když nemůžou jezdit osobně,hřbitovní správa to za poplatek udělá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.