Ťukněte si s celebritou! Exmanžel Zlaty Adamovské Radek John slaví 62 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Exmanžel Zlaty Adamovské Radek John slaví 62

John a Adamovská ještě spolu.
John a Adamovská ještě spolu. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

62. narozeniny dnes slaví publicista a scenárista Radek John. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Radek John je synem imunologa a profesora Ctirada Johna. Jeho matka a redaktorka Božena Johnová zemřela v roce 1992. Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU. Třináct let psal pro Mladý svět. Kromě cestopisných reportáží ze Srí Lanky a Tchaj-wanu publikoval články o narkomanech nebo prostitutkách. Podobným fenoménům se věnuje i ve svých knihách, z nichž nejvýznamnější je Memento přeložené do deseti jazyků.

V roce 1993 z redakce odešel a stal se spoluautorem publicistického pořadu Na vlastní oči, který odhaloval různé politické a finanční kauzy. V televizi Nova působil do roku 2009. Deset let byl jako šéfredaktor zodpovědný za relace Snídaně s Novou nebo Občanské judo. Radek John několikrát získal diváckou cenu TýTý.

Napsal scénáře k filmům Sněženky a machři, Proč? nebo Tankový prapor. Pak odešel do politiky. Stal se lídrem do té doby neznámé strany Věci Veřejné (VV). V programu zaručoval boj proti korupci nebo vyhubení dinosaurů. Alespoň těch politických. Se stranou se dostal v roce 2010 do parlamentu i do vlády premiéra Petra Nečase. Krátkou dobu byl John i ministrem vnitra. Po kauzách jeho spolustraníků Víta Bárty, Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky se ze strany oddělila platforma Lidem.

Ještě předtím byl Radek John předsedou společnosti Ora Print, jejíž spoluzakladatel byl i kontroverzní lobbista Janoušek. Společnost byla několikrát podezírána z finančních podvodů.

Zlata Adamovská se s ním rozvedla v roce 2010. Napovrch vyplynula totiž zpráva, že má nemanželskou dceru Terezu s podnikatelkou Janou Kadlecovou. Nevěrný manželce měl být i s novinářkou Pavlínou Wolfovou. S Adamovskou má dceru Barboru a syna Petra.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.