Karel Gott (77): Potíže po návratu z nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karel Gott (77): Potíže po návratu z nemocnice!

Karel musí dodržovat rady lékařů a nosit
Karel musí dodržovat rady lékařů a nosit  (Foto Aha!: Pavel Machan, Martin Hykl a Marek Pátek)

V ložnici už zažil ledacos, ale s korzetem do postele ještě nikdy v životě nešel! To je pro Karla Gotta (77) úplně nová zkušenost. I když nepříjemná, ale v těchto dnech víc než nutná.

Před měsícem totiž absolvoval operaci vyhřezlé ploténky mezi čtvrtým a pátým obratlem. Poté, co byl propuštěn z nemocnice, dostal od lékařů pokyny pro pacienty po operaci páteře. Ten nejdůležitější zní: noste korzet!

Přes den i na noc
Po třech týdnech ale vznikly pooperační komplikace. U Karla se v místě operace objevil zánět a otok v podkoží v místě operované ploténky. Byl znovu hospitalizován a týden napojen na kapačky, kterými se mu podávala antibiotika, aby zánět ustoupil. Od čtvrtka už je ale Slavík doma a doporučení lékařů zní: korzet noste raději přes den i na noc!



Vstávat přes břicho
Co se postele týká, Karel se musel také naučit jinak vstávat, a to z lehu na břiše rovnou do stoje. Kromě dodržování mnoha dalších pokynů musí Gott také pravidelně rehabilitovat. Proto k němu domů dochází pravidelně odborníci. „U pacientů po podobné operaci většinou doporučujeme isometrickou rehabilitaci, která posiluje svalový korzet,“ říká MUDr. Jiří Chrobok, který zpěváka v pražské Nemocnici Na Homolce operoval. „Pacient na ni může docházet ambulantně, nebo může rehabilitace s odborníky absolvovat doma. Je to na jeho volbě,“ dodává ošetřující lékař.

CO GOTT SMÍ A CO NE:

● neprovádět prudké pohyby, výskoky a otáčení v bederní páteři, neprovádět kulatý předklon
● není vhodné zvedat ani nosit břemena
● do budoucna předklon nahradit podřepem či pokrčením dolních končetin
● správná obuv – pevná a tvrdá podrážka
● správné lůžko – lůžko s lamelovým roštem
● jízda v autě – po 6 týdnech vsedě na kratší trasy, později delší trasy s dvouhodinovými přestávkami



Přečtěte si
-bello-
8. 12. 2016 • 22:36

gaysknirem no Gott a Don Juan ? V mládí vypadal jak kastrát, ve stáří jak pizizubka.Někde ve středním věku po operacích byl vylepšen, ale Don Juan ? Dyť ten hlásek by ženskou odradil!

-bello-
5. 12. 2016 • 13:55

jity on je ještě někomu vůbec sympatickej ? I ti skalní odpadaj

sugarbitter
5. 12. 2016 • 12:41

Mám dojem, že lékaři někdy řádi navrhují operaci, když možná ani není nezbytná. Já bych nespěchala. Já bych už byla po operaci krční páteře, nebo karpálu na PR, též bych neměl žlučník. Byla indikace k oepraci, ale potíže se časem vyrtratily. / samozřejmě za přispění selského rozumu/ Po operacích mohou být někdy komplikace a zdravotní stav se prakticky nezlepší nebo se původní stav navrací.Asi není vždy dobré honem spěchat s radikálním řešením, kterým je právě chirurgie. Raději je dobré ověřovat náhled jednoho lékaře i vícekrát.

jity
5. 12. 2016 • 09:24

To nám chtějí média Gotta zprotivit? Proč mu proboha nedají pokoj a nenechají ho v klidu, dokud žije. Už je to jako s Ivetou Bartošovou, na té se bulvár přímo živil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.