Jandová z Tváře: Po smrti mámy musela pryč… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jandová z Tváře: Po smrti mámy musela pryč…

Marta Jandová si prošla opravdu těžkým obdobím...
Marta Jandová si prošla opravdu těžkým obdobím... (Foto Pavel Machan, Marek Pátek)

Marta Jandová (42) přišla o dva své blízké ještě jako velmi mladá. Poté, co její matka (†45) zemřela na rakovinu, zaháněla žal tím, že v sedmnácti prostě odjela do Ameriky.

Martině mamince objevili nádor na vaječníku. Ve stejné době objevila Jandová inzerát s možností studia v USA. „Máma z toho byla nadšená, protože už asi tušila, jak na tom je,“ svěřila se zpěvačka Blesku. „Maminka umřela ke konci dubna a já v půlce srpna odletěla do Ameriky. Doma jsem s tím bojovala čtyři měsíce a pak jsem si řekla, že prostě jedu pryč,“ popsala Jandová chvíle těžkého smutku.

„V Americe nebyl táta, brácha, nikdo, takže jsem se s tím nějak přirozeně vyrovnávala. Pamatuju se, že jsem tam jednou měla o mamince sen a po probuzení jsem se strašně vybrečela – tenkrát jsem pochopila, že už jí nikdy neuvidím… Byla přísná, ale zároveň kamarádská,“ dodala Marta, která přišla ještě o jednoho blízkého člověka. Její matka zemřela v roce 1991, o deset let později podlehl boji s rakovinou i zpěvaččin bratr (†35).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.