Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Marta Jandová slaví 43 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Marta Jandová slaví 43

Marta Jandová v civilu
Marta Jandová v civilu (TV NOVA)

43. narozeniny dnes slaví zpěvačka Marta Jandová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

 
 

I když ji v podstatě odkojil Olympic jejího otce Petra Jandy, zpěvačkou Marta Jandová nikdy být nechtěla. Bavily ji jazyky, které chtěla vstřebat i na univerzitě. Na filosofickou fakultu se ale nedostala. Místo toho začala koncertovat se svou kapelou po Německu. Protloukala se, jak se dalo. Pracovala v čajovně, umývala nádobí nebo dělala bodyguarda na koncertech. A pak to přišlo.

Marta Jandová a kapela Die Happy, to bylo úžasné spojení. Skupina se stala jednou z nejúspěšnějších v Německu. Její hlas se rozkřikl do celé Evropy. Se skupinou vydali téměř desítku alb. Zpěvačka Marta Jandová moderovala i německé hudební pořady. 

Po šestnácti letech se Marta Jandová vrátila do Česka. Začala hrát v muzikálech. V Moně Líze se předvedla hned v hlavní roli. Stala se i porotkyní Česko Slovenské SuperStar, kde třeba dohlížela na vítězství Martina Chodúra. V roce 2012 se objevila také v seriálu Gympl, kde hrála učitelku.

Marta Jandová se také zúčastnila pěvecké soutěže Eurovision, kde v květnu roku 2015 bojovala společně s Václavem Noidem Bártou o přízeň diváku. Neúspěšně. Dvojice skončila v semifinále. V roce 2016 byla vybrána do druhé řady úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas. Kromě hudby a jazyků, kterých umí zatím šest, má Marta Jandová ráda přírodu a zvířata. 

Martu Jandovou na horách můžete vidět zde na videu:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.