Major Zeman Brabec: Rakovina mu zabila parťáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Major Zeman Brabec: Rakovina mu zabila parťáka!

Vladimír Brabec
Vladimír Brabec (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Nikdy neuhnul ani o krok! A stejný přístup si zachoval Karel Hlušička (†92) i před rakovinou. Naposledy vydechl v noci ze středy na čtvrtek. Přitom ani na chvíli nepodlehl beznaději. A takový byl i před dvěma roky, když se s Aha! vydal po stopách natáčení seriálu Třicet případů majora Zemana.

Už nikdy nezvedne telefon a neozve se v něm jeho sametový hlas. Ten, kdo se s hercem osobně setkal, si ho ale bude navždy pamatovat. Stejně jako jeho životní elán a nadšení pro vše, co dělal. Reportáž, kdy se s Aha! před dvěma roky vydal po stopách natáčení dílu Rubínové kříže, ve kterém ztvárnil kasaře Vilyho Kleibera, je toho důkazem.

Přestože už tenkrát měl herec problémy s nohama, neváhal ani chvíli a vydal se s námi na cestu z Prahy do Sázavského kláštera. Při chůzi se podpíral hůlkou, těžko se mu vystupovalo z auta, ale i po čtyřiceti letech si pamatoval sebemenší detaily z natáčení.

„Z těchto dveří jsem vycházel a támhle se objevil první mnich,“ zavzpomínal nascény ze seriálu. Dokonce nás dovedl i na jiná místa natáčení, která se od té doby hodně změnila. Vyprávěl tak poutavě a s takovým zápalem, že se dal poslouchat hodiny. Psychicky byl v neuvěřitelné formě, kterou by mu mohl závidět kdejaký padesátník. O to víc šokující a bolestnější je jeho smrt.

Velká láska až do konce
„Karel miloval život. V nemocnici do poslední chvíle bojoval a mluvil o našich společných plánech,“ svěřila Aha! hercova dlouholetá partnerka a bývalá primabalerína Libuše Králová. Byla u něho téměř do poslední chvíle. „Ve středu, než v noci umřel, jsem ho držela za ruku. Věnoval mi poslední dlouhý pohled předtím, než dostal injekci proti bolestem,“ svěřila se slzami v očích paní Libuše, pro kterou je jeho smrt největší ztrátou. „Setkali jsme se, až když mu bylo pětasedmdesát let, a byla to velká láska až do konce...“ dodala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.