Ondřej Hejma: Předskakuje Farnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ondřej Hejma: Předskakuje Farnu!

Ondřej Hejma vystupuje Mezi ploty poprvé a rovnou jako předskokan třináctileté školačky.
Ondřej Hejma vystupuje Mezi ploty poprvé a rovnou jako předskokan třináctileté školačky.

PRAHA – Všemi mastmi mazaný bigbítový vlk a uznávaný porotce dvou řad Česko hledá SuperStar Ondřej Hejma (55) se svou kapelou Žlutý pes bude dělat předskokana mladé popové hvězdičce Ewě Farne (13)!


Stane se tak již tuto neděli odpoledne na známém open air festivalu Mezi ploty.

Proč zařadili pořadatelé léty prověřenému rockerovi vystoupení před nestálou hvězdičku, kterou mnozí podezírají, že je úspěšná jen díky svému mocnému a bohatému managementu?

Hejma, pro kterého je účinkování Mezi ploty premiérové, totiž vystupuje už ve tři hodiny odpoledne, Farna hodinu po něm. „Myslím, že v tom není problém. Jednak je tam okolo třetí hodiny největší nával a jednak jsme potřebovali, aby to tam někdo rozhýbal, na což je Hejma ideální,“ tvrdí ředitel festivalu Robert Kozler. „Nijak to neřeším, beru to jako takový denní festival, lidi snad budou,“ věří Hejma.

Po Farne pak vystoupí třeba kapela Wohnout s frontmanem Matějem Homolou, která patří mezi matadory, jež se učastní festivalu snad už od jejího vzniku. Sobotní finále bude patřit Petru Jandovi a jeho skupině Olympic. A protože Mezi ploty není festival jenom hudební, mohou se návštěvníci těšit třeba i na divadlo, výtvarné dílny, či ukázku tvorby pacientů přímo z Bohnic. Festival je navíc benefiční, a účinkující se vzdají honoráře ve prospěch bohnické psychiatrické léčebny. „Té pak výtěžek ze vstupného slouží na rozvoj kulturních a terapeutických aktivit,“ upřesňuje Kozler. Festival startuje už tuto sobotu 26. května a jednodenní vstupné můžete na místě pořídit za 270 korun.

Na co se můžete těšit?

Sobota
Plastic People of the Universe
Jiří Schmitzer
UDG
Moimir Papalescu & the Nihilists
Indy & Wich
Bůhví & Ondřej Brzobohatý
Neděle
Žlutý pes
Ewa Farna
Wohnout
Olympic
Love gangsters
Xavier Baumaxa
Švihadlo


Autor: Vojtěch Kristen
Foto Aha! – Dalibor Puchta, Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.