Prezidentské volby v USA - Tříska, Forman, Matušková: Kdo volil Trumpa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezidentské volby v USA - Tříska, Forman, Matušková: Kdo volil Trumpa!

Donlad Trump
Donlad Trump (Foto Reuters, ČTK, EPA, Martin Pekárek, ara)

O volby amerického prezidenta měli velký zájem také Češi žijící přímo v USA nebo ti, kteří mají z minulosti americké občanství a bydlí buď v Česku, nebo v jiné zemi mimo Spojené státy! Komu hodili svůj hlas?

Olga Blechová Matušková (68), vdova po Waldemaru Matuškovi (†76)
Místo pobytu: Florida
„Posledním bodem záchrany před totální válkou je volba Donalda Trumpa. Jakákoliv ostatní volba je přímá cesta k ničivé světové válce. A to mnoho z nás nechce. Proto jsem volila pana Trumpa... A stejně by podle mne volil i Walda, kdyby byl na živu.“

Miloš Forman (84), oscarový režisér
Místo pobytu: Connecticut
„Ještě jsme nevolili. Právě se k volbám chystáme ,“ řekl Aha! včera. „S manželkou jednoznačně budeme volit Hillary. Trump je pro nás naprosto nepřijatelný! Několik vykřičníků!!!“


Jan Tříska (80), herec
Místo pobytu: Los Angeles
„Už jsem odvolil. Samozřejmě, že Clintonku. Je to pro nás tady všechny jediná možnost! Teď jedu k zubaři a potom dlouhých dvanáct hodin budu nedočkavě čekat na výsledky.“

Robert Vano (68), světoznámý fotograf
Místo pobytu: Praha – občanství získal v emigraci
„Volby bedlivě sleduji, mým favoritem je Hillary Clintonová.“

Diana Kobzanová (34), modelka
Místo pobytu: Calgary, Kanada – americké občanství má díky otci
„Mou volbou je Trump! Clintonová není moje favoritka od začátku kampaně. Sleduju poslední dva měsíce každý den a po Trumpovi úplně jednoznačně jdou média. Pro spoustu lidí je hulvát, ale v hodně věcech má pravdu.“

Jiří Lamberk (68), lékař
Místo pobytu: Miami
S bratrem odešel do USA v roce 1976. Pracuje jako anesteziolog na klinice v Miami, kde například odrodil dceru hudebního bosse Františka Janečka (72)  Emilku (8). „Donalda Trumpa mám tu čest znát osobně, několikrát jsme se setkali. Věřím mu. Neumím si představit na postu prezidenta Spojených států nikoho lepšího“ řekl lékař, který čas od času v Česku vydává knížky o životě na Floridě, přesvědčeně.

Takhle volili Američané

K urnám včera vyrazili občané Spojených států amerických, aby vybrali nového prezidenta, ale také poslance, senátory či guvernéry. Po roce a půl vypjaté kampaně přišlo neméně pestré finále.

Astronauti volili z vesmíru
Na dálku volili z Mezinárodní vesmírné stanice i dva američtí astronauti. Shane Kimbrough prý politiku moc nesleduje, ale kdo může říct, že volil z vesmíru... A ze stejného důvodu takto volila předčasně i Kate Rubins, která už stanici opustila a mohla by dnes normálně dojít k urně.


Muzika pro demokraty
Ještě v posledních chvílích apelovaly na voliče hvězdy showbusinessu. Většinou na podporu Hillary. Madonna překvapila improvizovaným vystoupením Newyorčany. Přímo na mítincích pak měla demokratka neméně slavné »předskokany«: v Severní Karolíně to byl rocker Jon Bon Jovi a rebelka Lady Gaga. Pro tuto příležitost si oblékla extra kostým po Michaelu Jacksonovi, který před lety vydražila v aukci. Ve Filadelfii zase demokratické voliče rozehřál Bruce Springsteen – právě tam, v dříve hrdých, dnes upadajících průmyslových oblastech, je mimořádně populární a právě tamní dělníky Hillary nutně potřebovala.

První voliči
Mnohde mohli Američané volit předčasně a letos tak učinilo na 40 milionů. Jako první však mohli volební místnost uzavřít ve vesnici Dixville Notch na severovýchodě. Zatímco většina států či okrsků otevírá volební místnosti v šest ráno či později, několik městeček ve státě New Hampshire tradičně soutěží o prvenství a plní urny přesně od půlnoci (šesti ráno SEČ). Všichni voliči dodržují tradici a dostaví se včas. V Dixville Notch to šlo nejrychleji, poněvadž jich je jen osm – díky tomu může mít každý dokonce svou plentu. Obvykle tam vítězí republikáni, ale včera brala Hillary čtyři hlasy a Donald jen dva.

Nahoře bez (Trumpa)
Na neomaleného sexistu Trumpa si na jeho domácí půdě chtěly počíhat dvě odpůrkyně, jež se v manhattanské volební místnosti svlékly do naha a odhalily poprsí počmárané slogany. Hlásí se prý ke hnutí Femen, které pochází z Ukrajiny a zabydlelo se na západě Evropy.

Obama s mičudou
Dosluhující prezident Barack Obama (55) samozřejmě mocně podporoval Hillary. Aby ulevil nervům při čekání na výsledky, dodržel svůj tradiční volební rituál: šel si s kamarády zahrát basketbal. Když to jednou roku 2008 porušil, ony volby prohrál – v primárkách v New Hampshire ho tehdy porazila právě Hillary.

Garáže i prádelny
Většina volebních místností se nachází ve školách a podobně, ale najdou se i kuriozitky. V Chicagu třeba voliči stáli frontu mezi naleštěnými bouráky v autosalónu či pod točícími se pračkami, v Arlingtonu zase v garáži hasičů.

Junior porušil zákon
Trumpův syn Eric (32) zřejmě může očekávat až tisíc dolarů pokuty. Publikoval totiž fotku svého volebního lístku, kde (jak jinak) zaškrtl Donalda. Jenže to se nesmí. Podobně si zavařil i hudebník Justin Timberlake (35), který svou selfie z předčasné volby chtěl podpořit Hillary. (Povšimněte si, že v New Yorku jsou lístky psané i španělsky a čínsky).



Přečtěte si
ararat
14. 11. 2016 • 20:46

MARKÉTA SOMMEROVÁ PACIENTKA Z BOHNIC,SE PASUJE ZA REVOLUCIONÁŘKU,TO JE P.R.D.E.L..MARKÉTO TY JSI MĚ ROZESMÁLA,TY JSI KAŠPAR Z CIRKUSU

ararat
11. 11. 2016 • 15:59

Alena Ponistova ararat to je síla.Ještě jsem nečetla,že by se čtenáří chválili.kde byli na dovolené.Jak malá holčičkaJá si spíš myslím,že sis dala pauzu,aby jsi tohle napsala.Kde jsi byla nikoho to nezajímá,ale internet je v celém světě.No a s tím učením pomlč,na ten tvůj smeták stačí 5 tříd základky.To tvé hi hi ha ha mluví jak jsi ulhaná a závistivá.Pozvu tě na mé pracoviště,ale metlu tam neuvidíš.Už jsi tu chyběla,tak pokračuj ve svém lhaní a závistí ++++++++++++++++ Ponistová zase perla,koukám jak jsi dokonalá,ty svou blbostí sršíš,neblbni už t to leze na mozek Pořád tě trápí smeták,tobě už ne že jebe tobě jeblo..prostě se z tím smiř,že podnikám a mám ty makáš a nemáš,já t za to nemohu,že jsi tam kde jsi,ve svém věku už je tak nějak pozdě,nebyla jsi obdařena,tak to je a už se konečně přiznej. HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI... HIHI...HIHI...HIHI...HIH I...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI... HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIHI...HIH I... TŘEBA PUKNI

ararat
11. 11. 2016 • 15:18

Ela Anrow · Praha Alena Ponistova ararat v tom má bordel. Je to " socialisticky " vdovský důchod pobírající vdova, žijící v teple socialistického panelánku ve Výškovické ul. v Ostravě, kdysi zaměstnankyně, tedy nárokující si důchod od státu, člověk, co má za sebou zubaře, očkování zdarma, člověk co nikdy nežil v kapitalismu od dětsvtí, ale před 26 lety se vrhla na podnikání a je za kapitalistku. ( přes úklid). A tohle jerjí kapacita nepobere a se vnitřně pere.Ona jednou deptá komunisty a levičáky, jinde si plete pravici se Zelenými a vůbec, ona je na tom svém " vysokém postu " s příjmem 60.000 Kč měs., tak by měla Trumpovi tleskat.Někdo by jí to měl vysvětlit. Ale jak tady sleduji diskuze, má se to s ní jako s těmi jejími zvratnými slovesy, nebo integrály .Tedy házení perel sviním ! To se mi líbí · Odpovědět · 1 · 10. listopad 2016 10:53 · Upraveno +++++++++++++++++++++ Jo? opravdu?Aha no jo až ták,ty jsi dobře udělaný debílek...marmé odporovat bláznúm Markéto Sommerová nemá cenu,nic o mě nevíš a Ponistová si hraje že o mě ví více jako já sama...pruhovaná Ponistová je taky kára...no jo sere tě něco a dost dobře hihihihihihi. DOBŘE SE BAVÍM

santamonica
10. 11. 2016 • 18:17

Ono je to tady nanestesti mezi "umelci" modni oslavovat Clintonku. Hlavne mezi temi co uz nejdou tak na odbyt. Nastesti je nas, co maji jeste trochu rozumu v hlave, vic a Trump vyhral. At se slunickari treba uplacou k smrti.

-bello-
10. 11. 2016 • 10:43

chaluge Amerika mně může být ukradená, jejich naděje nesjou moje naděje. Volila jsem Trumpa proto, že žiju v Evropě.A tady je třeba zamést !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.