VERONIKA ŽILKOVÁ: Boj miminka o život - On ho může zachránit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

VERONIKA ŽILKOVÁ: Boj miminka o život - On ho může zachránit!

PRAHA – Melichar Stropnický (9 dní), novorozený syn herečky Veroniky Žilkové (45) a jejího partnera Martina Stropnického (50), stále bojuje o život na specializovaném oddělení pražské porodnice v Podolí.


„Jeho stav je i nadále kritický, zatím se jej nepodařilo stabilizovat,“ říká náš zdroj z nemocnice. Miminko je tedy pořád na přístrojích a pravidelně sem za ním dojíždí specialista z motolské nemocnice, přednosta dětské chirurgie Jiří Šnajdauf, který kdysi ve stejné situaci zachránil už Veroničina staršího syna Cyrila (19). A právě k němu teď o radu vzhlíží rodina paní Veroniky a doufá v zázrak...

Sám profesor Šnajdauf však na Melicharův zdravotní stav pouze dohlíží, první operaci, kdy byla děťátku voperovaná prakticky celá umělá bránice, neprovedl. „Náznak deníku Blesk o tom, že implantaci provedl profesor Šnajdauf, není na místě, protože chlapeček v motolské nemocnici nebyl a není. Kliknutím zvětšeteJe ale pravda, že profesor Jiří Šnajdauf, přednosta dětské chirurgie, podobnou implantaci provedl u staršího syna paní Žilkové, Cyrila,“ uvedla mluvčí nemocnice v Motole Eva Jurinová.

A kdo vlastně je profesor MUDr. Jiří Šnajdauf, DrSc., který nad maličkým Melicharem bdí? Mezinárodně uznávaný dětský chirurg. Pracuje jako přednosta Dětské chirurgické kliniky 2. lékařské fakulty UK ve Fakultní nemocnici Motol. Je členem řady zahraničních lékařských společností. V jednom rozhovoru o sobě řekl: „Jsem vnitřně přesvědčen o tom, že léčit děti je ještě o něco potřebnější a záslužnější než léčit dospělé.“

Nad druhou operací, kterou Žilková i nemocnice odmítají potvrdit, se vznášejí otazníky. Zdroj deníku Aha! přímo z nemocnice však trvá na svém s tím, že druhá operace proběhla. Ale ať už proběhla, nebo ne, výsledek je stejný. Paní Veronice nezbývá než stále čekat. V pondělí byla podle personálu podolské nemocnice svého syna navštívit.


Autor: Josef Koukolíček, Petr Macek
Foto Aha! – Dalibor Puchta a Marek Pátek, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.