Týden hrůzy! Strach, obavy, nejistota… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Týden hrůzy! Strach, obavy, nejistota…

Zoufalá Veronika se krátce po  odchodu z porodnice chytá za hlavu, v obličeji  výraz obrovské bolesti. Strach o dítě ji zcela ochromil.
Zoufalá Veronika se krátce po odchodu z porodnice chytá za hlavu, v obličeji výraz obrovské bolesti. Strach o dítě ji zcela ochromil. (: Aha!)

Herečku Veroniku Žilkovou (45) s hrdě vystrčeným bříškem a úsměvem na tváři bylo vidět snad ve všech časopisech. Na miminko se nesmírně těšila, přestože se ke konci těhotenství dozvěděla, že jejímu dítěti diagnostikovali brániční kýlu, která může znamenat smrt. Přesto neztrácela naději ani úsměv z tváře. Pak se ale všechno dramaticky změnilo…

Odjezd do porodnice
Porodní bolesti zastihly oblíbenou herečku Veroniku Žilkovou v pondělí 14. května. Jako zkušená matka mnoha dětí má mateřství v malíčku, a tak se vydává do porodnice v Podolí. Původně chtěla nové miminko přivést na svět v nemocnici v Motole, kde porodila i dceru Kordulu (1,5). Plány se jí ale zhatily, když se přibližně před měsícem, v den, kdy jí zemřel otec Václav Žilka (†82), dozvěděla, že nenarozené dítě není zdravé. Proto jí byla doporučena právě specializovaná porodnice v Podolí.

Utajený porod
Ve středu odpoledne se na veřejnosti objevují matoucí zprávy. Herečka nejprve narození dítěte popírá, ředitel porodnice v PrazePodolí Jaroslav Feyereisl však novinářům potvrdil, Že Veroničin syn Kryšpín je už od pondělí na světě. Narodil se však se zmiňovanou vrozenou brániční kýlou. Podle zdrojů z nemocnice kýla vyhřezlá z břišní dutiny ohrožovala a tlačila na jeho plíce. V řeči laiků se tedy dítě s vybraným jménem Kryšpín dusilo. Lékaři proto s největší pravděpodobností krátce po porodu museli přistoupit k riskantní a náročné operaci. Matka Veronika v tu chvíli prožívá muka a zdrceným hlasem říká: „Nikdo nemůže pochopit, jak se cítím, to můžou jen matky!“

Život Kryšpína je na vlásku
Veronika Žilková spolu se svým partnerem Martinem Stropnickým (50) prožívají nejtěžší chvíle svého života. Život jejich syna visí na vlásku, podle zdrojů z nemocnice je chlapcova šance na přežití okolo 40 procent! Veronika přitom podobné drama neprožívá poprvé, stejnou hrůzu prožívala před osmnácti lety po narození syna Cyrila (18), který trpěl stejnou vadou. Tehdy dopadlo vše dobře. Jelikož byl Kryšpínek převezen na jiné, specializované oddělení, nemá ani Veronika chuť zůstávat v nemocnici a ve čtvrtek po poledni se vrací domů, kde chce mít hlavně klid. Chce být mezi svými dětmi, aby dokázala aspoň na chviličku zapomenout na své trápení.

Nejtěžší chvíle života
Ve čtvrtek i pátek zůstává stav malého Kryšpína velmi vážný, přestože se mu dostává špičkové péče nejlepších českých pediatrů. Nález byl údajně několikanásobně horší, než lékaři předpokládali! Miminko proto bude muset podstoupit ještě další operace. Matka Veronika vše zoufale prožívá. Nepřeje si nic jiného, než klid, skrývá se doma před okolním světem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.