Ťukněte si s celebritou! Hvězda Zdivočelé země Lukáš Hlavica slaví 51! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ťukněte si s celebritou! Hvězda Zdivočelé země Lukáš Hlavica slaví 51!

Lukáš Hlavica
Lukáš Hlavica (Foto Aha! – Jan Tůma a showpix.cz, Aha! – D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek a P. Machan)

51. narozeniny dnes slaví herec a dabér Lukáš Hlavica. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Herec Lukáš Hlavica, manžel Kláry Melíškové, pochází z rozvětvené umělecké rodiny. V klanu Hlaviců najdeme nejen herce, ale i operního pěvce a novináře.

Lukáš Hlavica vystudoval herectví na pražské DAMU. Působil v Dejvickém divadle a v Divadle Na Jezerce. Na televizní obrazovce se poprvé objevil v dramatu Evžena Němce (1980) Had z ráje, kde si zahrál hned jednu ze stěžejních postav společně s Viktorem Preissem a Milenou Steinmasslovou. O šest let později dostal roli v seriálu Bylo nás šest a pak už se nabídky jen hrnuly. Jmenujme třeba další seriály: Laskavý divák promine, Zdivočelá země (hlavního hrdinu ztvárnil Martin Dejdar) či Labyrint. Kromě desítek televizních filmu Lukáš Hlavica natáčel i před filmovou kamerou. Při práci na snímku Sametoví vrazi se na place potkal s herci, jako jsou Michal Dlouhý, Jan Dolanský, Richard Krajčo, Alice Bendová, Lucie Benešová, Pavel Řezníček a Luboš Veselý.

Televizní a rozhlasový herec Lukáš Hlavice je uznávaným a vysoce ceněným dabérem. Na svém kontě má na stovku rolí. Daboval třeba Arnolda Schwarzeneggera, Samuela L. Jacksona, Daniela Craiga, Johna Malkoviche či Seana Beana.

Lukáš Hlavica se vydal ve šlépějích svých rodičů, známých herců Růženy Merunkové a Miloše Hlavici, stejně jako jeho sestra Anna Bendová. Bratr Marek Hlavica je novinář. Do branže pařil i jejich dědeček herec a strýc Pavel Hlavica – operní zpěvák. Známou herečkou je i manželka Lukáše Hlavici Klára Melíšková. Hlavica a Melíšková se momentálně rozvádějí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.