Paterčata do školky nejdou, jejich máma řekla PROČ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Paterčata do školky nejdou, jejich máma řekla PROČ!

Rodinka paterčat pohromadě: zleva Martin, Terezka, starší bratr Tony, maminka Alexandra,  Deniel, tatínek Tonda, Míša a Alex.
Rodinka paterčat pohromadě: zleva Martin, Terezka, starší bratr Tony, maminka Alexandra, Deniel, tatínek Tonda, Míša a Alex. (Foto Aha! – Martin Pekárek)

Už jim jsou tři roky, a když se rozutečou do všech stran, je to pořádný mazec. A do toho teď poznat, který je který! První česká paterčata ale mají speciální trička se jmenovkami. Ukázala se v nich na procházce v Milovicích.

Paterčata jsou česká rarita. Kam přijdou, tak si na ně lidé ukazují a občas se s nimi i vyfotí.

Nová trička
Středem pozornosti byla i na dětském hřišti v Milovicích, kam si rodinka vyrazila na špacír. V záplavě dalších dětí se bílá trika se jmény rozhodně hodila. „Dělala jsem je speciální foukací fixou. Děti už všude běhají, takže se to hodí a hned každý ví, kdo je kdo,“ řekla Aha! maminka Alexandra Kiňová. Ta také vybírá šatičky pro jedinou holčičku Terezku. „Tatínek do toho moc nezasahuje. Ten je rád, že je všechny oblékne,“ smála se maminka paterčat.

Do školky nejdou
Paterčata už mají věk na to, aby chodila od září do školky. Jenže v Milovicích, kde rodinka bydlí, je kapacita omezená a na paterčata už místo nezbylo. Jejich mamince to ale nevadí. „Ještě si je rok vychutnám doma,“ řekla Kiňová. Doma o něj pečuje společně s tatínkem Tondou. Pomoci jim chodí na 20 hodin týdně pečovatelka.

„Občas vypomůžou i kamarádky. Třeba když chceme na procházku, musíme být alespoň tři. I když z tatínka mají děti respekt, tak ani moc neutíkají,“ dodala maminka.

Víte že...
...český rekord v počtu dvojčat na jednom místě je 310? Padl loni v Milovicích a letos se ho překonat nepodařilo. Přišlo 105 dvojčat, 6 trojčat a jedna paterčata – tedy celkem 233 účastníků.

Přečtěte si
Ellen
19. 2. 2018 • 14:44

Národ neni zlý ...jen vidí tu nespravedlnost !

Ellen
19. 2. 2018 • 14:40

No comment !!! Nikdy se nepřizpůsobi ...naší mentalitě ! Jedině jich poslat odkud přišli....INDIE !!!

cotonice
27. 2. 2017 • 14:37

Kdy už konečně otec paterčat půjde do práce ? To znamená , že z příspěvků na děti se platí muž - nemakačenko ! Je to správné? Určitě ne. Děti nikdy nepůjdou do školky a se školou bude taky problém- t.j. cikánská tradice! Viz . otec !!! Proč české rodiny , které mají 4 děti ,chodí oba rodiče do práce a stát na ně kašle !

kukulin
21. 11. 2016 • 15:31

V této zemi je úřední řečí čeština. Slovo Rom, české není je z cikánštiny. Romové jsou jen jedna z cikánských národnostních skupin. Každej cikán není rom. Také nemůžete všechny Slovany nazývat Chorvaty.

mirkazam
7. 11. 2016 • 12:20

chaluge...ale u článku,jak píší ježíškovi co by ti chudáčci potřebovali za dárky.. žádná diskuze.... šmitec....asi si taky napíšu seznam,co bych potřebovala za dárky...snad mě ježíšek vyslyší...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.