Harapes (69) pohřbil prasynovce (†25): Krutou smrt šetří policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Harapes (69) pohřbil prasynovce (†25): Krutou smrt šetří policie!

Vlastimil Harapes byl v době pohřbu oporou babičce zesnulého.
Vlastimil Harapes byl v době pohřbu oporou babičce zesnulého. (Foto Aha! – Pavel Machan )

Teprve 26. narozeniny by dnes jistě bujaře oslavil prasynovec Vlastimila Harapese (69). Místo toho se včera jeho rodiče, táta písničkář Jindra Kejak (50) s manželkou Hanou, dívali, jak mizí v rozevřené oponě jeho bílá rakev.

David (†25) tragicky zahynul 7. července při výkonu svého povolání, když ho zachytil pás a rozdrtil těžký stroj. Policie mladíkovu smrt stále vyšetřuje jako nešťastnou náhodu, a tak ji nejspíš uzavře. David pracoval v prunéřovské elektrárně a při pravidelné kontrole dopravního pasu kritického dne škobrtnul a rukama se zachytil o dopravník, který jej vtáhl. „Pracovní pomůcky měl, byl proškolen. Nešlo o žádného začátečníka. Byl tam sám. Zatím jsme nenašli nic, co by nasvědčovalo tomu, že by událost někdo zavinil,“ řekl včera deníku Aha! Jaroslav Peleška, vedoucí územního odboru Chomutov.

Davida na poslední cestě doprovázela tátova Uspávanka, kterou složil po jeho narození. Když rakev mizela, otec svému synovi zvednutím ruky pokynul – tak čau... A všichni se rozplakali.

Jediný, kdo mezi smutečními hosty chyběl, byl baletní mistr. Na přání otce zesnulého zůstal pan Harapes u své sestry Marty a Davidovy babičky, která celou událost velmi tězce nese. Tryzny, konající se v Droužkovicích, se již spolu se s ostatními členy rodiny a přáteli zúčastnil.

Obřadní síň zaplněná většinou mladými lidmi dávala tušit, jak byl David oblíbený. „Byl to šoumen, ale uměl i obejmout a být kamarád,“ řekl jeho nejlepší kamarád v roli smutečního řečníka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.