Jan Bendig: Našel sestru po 15 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jan Bendig: Našel sestru po 15 letech!

Se setrou si i společně zazpívají.
Se setrou si i společně zazpívají. (Foto Aha!: M. Pekárek, M. Sekanina, M. Pátek, P. Machan, I. Franků, ara)

Když v Česko Slovenské Superstar před více než šesti lety zpíval v songu finálové desítky „Příběh nekončí“ slova: „Ještě nekončím, já jedu dál a rvu se za svý práva a nosím štěstí své po kapsách,“ vůbec netušil, kolik na tom bude pravdy. Jan Bendig (22) tehdy skončil čtvrtý a měl otevřené dveře do světa showbyznysu. Jenže díky lidem, kteří ho obrali o peníze a dalším trablům, nikdy nevydal vlastní desku. Až do teď. Nyní mu totiž vyšlo první sólové album, které se nejmenuje jinak, než Příběh. A štěstí se konečně obrátilo. Dokonce po patnácti letech našel sestru, kterou nikdy neviděl!

„Když jsem vyšel ze SuperStar, byl jsem na všechno sám, hodně jsem koncertoval a poznával nové lidi, kteří mi slibovali hory doly. Byl jsem tehdy naivní, mladý a praštěný, a tak jsem věřil, že mi snesou modré z nebe a bude ze mě hvězda,“ vzpomíná Honza. Jenže všechno bylo jinak. I když postupně natočil dvě desky, ani jedna nevyšla. „Bylo to šílený. Obrali mě o peníze, já z nich neviděl nic. Pak jsem třeba zjistil, že si za sponzorský peníze jeden z nich koupil auto,“ dodává. Tím to ale neskončilo.

Zářil už v Anglii

Zpívat začal už ve čtyřech letech, dvakrát s rodiči odjel do Anglie, kde několik let žili, podruhé v jeho jedenácti letech. „Bylo to skvělé období. V Anglii jsem chodil do školy a vystupoval s kapelou. Jmenovali jsme se Gipsy Brothers a zpívali hodně starou romskou hudbu. Lidem se to líbilo, protože taková hudba tam nebyla,“ vzpomíná Honza. A pak se přihlásil do soutěže Academy Idol. Bylo mu 13 let. Celou soutěž v konkurenci dalších 1500 zájemců vyhrál.

Zlatá éra SuperStar
V patnácti letech přišel další zlom – rodiče se rozhodli vrátit do Čech. „To pro mě byl šok. Brečel jsem tehdy každý den,“ vzpomíná Honza. A pak se přihlásil do Česko Slovenské SuperStar. „Kdybych tehdy nepostoupil, vrátil bych se do Anglie,“ hodnotí s odstupem. Tehdejší SuperStar byla natolik sledovaná, že se mu díky jí život obrátil vzhůru nohama. „Nevěděli jsme, co se děje venku. Po prvním finále jsme se dostali ven a najednou za mnou utíkaly holky a chtěly podpis. Nechápal jsem. Až v tu chvíli jsem si uvědomil, že nastala velká změna a všechno teprve přijde,“ říká zpěvák.

Našel ji na konzervatoři
Rok po soutěži nastoupil na Mezinárodní konzervatoř Praha. To netušil, co přijde. Jeho rodiče totiž celý život hledali mladší sestru Soňu, kterou dali po porodu k adopci. „ Máma hned po tom, co jsem se narodil, znovu otěhotněla, ale kvůli problémům dala sestru pryč. Celou dobu si to vyčítala, hledala ji, chtěla ji zpět, ale už jí ji nedali,“ vypráví Honza. Pak zasáhla náhoda. Na konzervatoři měl spolužačku, s níž se skamarádil. Seděli spolu v lavici. Honza si všiml nejen toho, že je podobná mámě, ale i stejných gest. „Jednou jsme obědvali a mně to došlo – vždyť to je Soňa! Řekl jsem jí, že moje máma dala pryč sestru, když se narodila, a ona na to: „A nejmenovala se náhodou Soňa?“ A už to bylo jasné. Rozbrečeli jsme se, celá škola nám tleskala. Bylo to jak z nějakého hollywoodského filmu,“ říká zpěvák. Trvalo ale dlouho, než sestra začala mluvit s rodiči. Vyčítala jim, že dali pryč právě ji. „Teď je to šest let a jezdívá s námi i na dovolenou,“ usmívá se.

Odvážné přiznání
Jeho příběh nekončí. Hodně sil ho totiž stálo, aby se veřejně přiznal ke své homosexuální orientaci. Udělal to v 18 letech. „Dřív mi to manažeři zakazovali kvůli fanynkám,“ říká Honza. „S holkama jsem chodil, nikdy mi nevadily, jen mám větší cit ke klukům,“ dodává. Situaci nesl špatně hlavně jeho otec. „Táta to nechápal. Asi po dvou měsících se ale začal ptát na můj osobní život. Teď je to v pohodě,“ vypráví zpěvák

Díky přepadení odložil svatbu
Poslední »katastrofa« ho potkala před rokem. Šel venčit psa do pražské Grébovky, když ho přepadla skupinka mladíků. „Byl jsem od nich asi deset metrů, když začali řvát „černá buzna“ a smáli se. Zrychlil jsem, ale pak jako kdyby mě něco zastavilo. Otočil jsem se viděl, jak jdou za mnou. Jeden mě chytil pod krkem, druhý mě fackoval a řval: „Ty buzničko“ a vyk řikoval, kdy budu mít růžovoučkou svatbu, že přijdou vym látit mou čer nou rod inu,“ vzpomíná Honza, k terý v té době plánova l s přítelem Lu kášem svatbu. Bili ho pěstí do břicha, naštěstí ho pak nechali být a utekl i. „Pa k jsem vůbec nechodil venčit, jen před dům. Půl roku po tom jsme se přestěhovali,“ vzpomíná Honza, kter ý se záhy nato vydal na festival do Karlových Varů. Aby toho nebylo málo, špatně šlápl na schodech a zlomil si nohu.



Přečtěte si
mekanik
11. 7. 2016 • 11:27

vilda-Bendig je to malý černý teplý šišlavý

majordomus
10. 7. 2016 • 17:26

nikdy v životě neexistuje takový problém,aby rodiče opustili svoje dítě. stejně zavrženíhodné je některé z dětí upřednostňovat. takovým rodičům nelze odpustit,věděli co nezvratného činí. mají dítěti poskytovat ochranu a ne ho opustit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.