Nový miláček Hejdové (26): Chlupáč pomerian za 50 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nový miláček Hejdové (26): Chlupáč pomerian za 50 000 Kč!

Zorka je ze svého mazlíčka nadšená.
Zorka je ze svého mazlíčka nadšená. (Foto Instagram)

Letošní léto se u moderátorky Zorky Hejdové (26) a jejího manžela Míry (32) nese ve znamení přírůstku do rodiny. Miminko se sice zatím nekoná, ale finančně se štěňátko, které si vybrali, pořízení výbavičky pro dítě blíží.

„Letošní babyboom se nevyhnul ani nám,“ napsala si na svoji sociální síť Zorka. Jenže neměla na mysli miminko, ale pejska. I tak si na něj, jako na děťátko, museli počkat. Od ledna s manželem čekali, až se pejsek, kterého si vybrali a pojmenovali Barney, narodí.

Půlroční čekání museli absolvovat proto, že si vyhlídli velmi vzácné plemeno pomeranian, které zároveň patří k nejdražším na světě. U nás se dá sehnat jen v pár chovatelských stanicích a jeho cena začíná na 25 tisících korun. Obvykle je ale vyšší a výjimkou není ani 50 tisíc za štěňátko.

Historie plemene

Jeho předkové pocházejí z Německa, ale do svojí dnešní podoby se formoval ve Velké Británii a v USA. Jméno pomeranian je odvozeno od Pomořanska na hranicích Německa a Polska. Ve starší literatuře je pomeranian označován jako pomořanský špic. Měla ho i anglická královna Viktorie.

Vzhled pomeriana

Váží většinou do 2,5 kg a vyznačuje se huňatou hřívou, která jeho obličeji dodává přátelský výraz. Srst se skládá z podsady a krycí srsti, barev může být celá řada – oranžová, hnědá, černá i bílá.



Přečtěte si
tenerife
7. 7. 2016 • 08:16

Tak snad budou mít Hejdovi více štěstí než moje sousedka, která si také pomeriana pořídila a jsou častými návštěvníky veteriny, pejsek má neustálé neduhy,hlavně zažívací problémy, on někdy pejsek z útulku je zdravější než průkazy původu ověnčené štěně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.