Ondřej Brzobohatý Gregor: Mlží, proč se nechal přejmenovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ondřej Brzobohatý Gregor: Mlží, proč se nechal přejmenovat!

„Moje celé jméno zní Ondřej Brzobohatý Gregor,“ tvrdí hudebník a herec. V Obchodního rejstříku je veden jen jako Ondřej Gregor
„Moje celé jméno zní Ondřej Brzobohatý Gregor,“ tvrdí hudebník a herec. V Obchodního rejstříku je veden jen jako Ondřej Gregor (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, Alexandr Malachovský, ara)

Čtyři roky po smrti Radka Brzobohatého (†79) si syn herecké legendy změnil příjmení. Ondřej (33) přijal příjmení po své matce Haně Gregorové (63) a fanouškům tvrdí, že se jmenuje Ondřej Brzobohatý Gregor. Právníci to ale vidí jinak!

To, co se v poslední době děje v rodině zesnulého herce, by nevymysleli ani tvůrci mexické telenovely. Nejprve prosákla na veřejnost informace, že vdova Hana randí se ženatým zajíčkem Ondřejem Koptíkem (31). A následně si její syn Ondřej změnil příjmení.

„Vzhledem k tomu, že na příjmení Brzobohatý si vylamují zuby i čeští moderátoři, uvažoval jsem o jméně Gregor, které je mnohem víc mezinárodní. Moje celé jméno zní Ondřej Brzobohatý Gregor. Ve své umělecké formě pro zahraničí Ondřej B. Gregor. Obou dvou jmen budu hrdým nositelem,“ napsal hudebník v prohlášení.

„V českém právním řádu něco takového není možné,“ řekl deníku Aha! JUDr. Jan Černý. „Pokud chcete přidat další příjmení, je to možné pouze sňatkem. To znamená, že přijmete navíc příjmení manželky nebo manžela. Jinak to nejde. Můžete pouze vyměnit jedno jméno za druhé,“ upřesnil renomovaný pražský právník.

Ondřej je navíc úředně veden pouze jako Gregor! V Obchodním rejstříku si toto jméno nechal zapsat ke své firmě letos 20. května. Tuto změnu nelze provést jiným jménem, než jaké máte v občanském průkazu.

„Obchodní rejstřík je ze zákona povinen zapsat vaše plné oficiální jméno. Navíc i ten, kdo si jméno změnil, je povinen změnu jména nahlásit,“ dodal JUDr. Černý.

Také se přejmenovali

Ondřej může používat pseudonym bez toho, aniž si změnil jméno v občance. Důkazem toho je např. Kateřina Mátlová (36), která vystupuje s DJ Bobem (48) jako Kate Matl. Lucie Bílá (50) je před úřady Hana Zaňáková, stejně jako Michal David (55), který se narodil jako Michal Štancl.



Přečtěte si
fizi
29. 6. 2016 • 19:09

No,svým vyjádřením,že dítě nechce,protože ho k životu nepotřebuje,jen potvrdil to,že by se sám nerad jednou dočkal toho,že se jeho dítě raději přejmenuje,aby ho někdo nespojoval s příjmením své ho otce.

freunde
29. 6. 2016 • 14:23

Ondra je uz dost plnoletý a asi dal najevo ,ze si vází otce i matky ,proste je to jeho rozhodnutí

fizi
28. 6. 2016 • 16:29

ararat-zameť si před svým prahem dřív,než budeš někoho buzerovat! Je to názor můj,Ty máš svůj a já Ti ho taky neberu.Buzeruješ tu všechny, např.22.6.2016 v 16.12 Bello.Tak se zklidni a nemoralizuj.

ararat
28. 6. 2016 • 13:03

fizi 23. 06. 2016 18:40..on je blb? a proč? je to snad jeho věc co si udělá kdo se jménem,to musíš nadávat a urážet? tvůj argument je troch přízemní

fizi
23. 6. 2016 • 18:40

Kdyby držel hubu,udělá líp,než taková hloupá výmluva.Zklamal mě už na Star Dance,kdy veřejně nestrávil vítězku Aničku Polívkovou před tou svojí rádobyumělkyní. A teď tohle...je to blb.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.