Nejsmutnější den »majora Zemana« Vladimíra Brabce: Tajný pohřeb manželky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejsmutnější den »majora Zemana« Vladimíra Brabce: Tajný pohřeb manželky!

Zesnulá Naďa Brabcová (†52) je pohřbená mimo Prahu.
Zesnulá Naďa Brabcová (†52) je pohřbená mimo Prahu. (Foto Aha! – Pavel Machan, Martin Přibyl, ara)

Tušila, že se blíží konec a dokud ještě mohla, rozhodla o tom, kde chce být pohřbená. Manželka »majora Zemana« Vladimíra Brabce (82) podle svého posledního přání spočinula v hrobce své rodiny mimo Prahu. Uplynulý víkend proběhl tajný pohřeb. Herec měl přitom jiné plány...

Naďa Brabcová (†84) o těchto posledních věcech člověka s nejbližšími mluvila, dokud byl čas. Pak už ji mysl zkalila nemilosrdná Alzheimerova choroba. „Maminka celý život říkala, že chce být jednou se svou rodinou... Pohřbili jsme ji minulý víkend tak, jak si přála,“ prozradila deníku Aha! dcera zesnulé Helena Brabcová (52).

Smrt je rozdělila
Herec dlouho váhal, zda obřad zvládne. „Tatínek to snášel velmi těžce, ale nakonec jel,“ řekla smutně Helena. Po více než 60 letech společného života se Brabec musel se ženou navždy rozloučit. Smuteční akt ho velmi rozrušil.
Původně si představoval, že manželku uloží do hrobky své rodiny. „Nakonec ale splnil maminčino poslední přání,“ dodala Brabcová. Vypadá to, že manželé Brabcovi, které za života nerozdělila žádná nepřízeň osudu, budou snít věčný sen každý zvlášť. Potkali se v Teplicích
Naďa rozená Znamínková pocházela z Teplicka, kde začínala jako zpěvačka v operetě. Tam také v polovině 50. let minulého století poznala Vladimíra.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.