Vondráčková s Bohdalovou v Kambodži Pařily s králem! A zaplatily studnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vondráčková s Bohdalovou v Kambodži Pařily s králem! A zaplatily studnu!

Helena Vondráčková a Jiřina Bohdalová mají s kambodžským králem vzácnou společnou fotografi i!
Helena Vondráčková a Jiřina Bohdalová mají s kambodžským králem vzácnou společnou fotografi i! (pro Aha! – Vašek Vašák/Xantypa)

PRAHA/ PHNOMPENH – Zpěvačka Helena Vondráčková (59) hýří po návratu z Kambodže, kde byla společně s řadou našich dalších celebrit, exotickými vzpomínkami! Setkala se s králem, prolezla starobylé chrámy a podívala se do džungle! A místním chudým domorodcům, kteří žijí na pokraji bídy, přispěla společně s Jiřinou Bohdalovou a dalšími členy Amfory na stavbu životně důležité studny!

„V Kambodži je úžasná příroda, ale bohužel také velká bída. Všude podél cest, kterými jsme jeli, jsme viděli jak lidé žijí tím nejprimitivnějším možným způsobem, bez vody. V jedné chudé vesnici jsme to už nemohli vydržet a Petr Salava mezi námi zorganizoval sbírku, která by jim měla studnu zaplatit,“ vzpomíná po návratu Vondráčková. Zažila ale i radostnější okamžiky. „Prolézali jsme nádhernými chrámy z dvanáctého století, kterými prorůstaly stromy. Jejich větve vypadaly jako hadi, byl to neskutečný obraz,“ popisuje zpěvačka jeden z nejpůsobivějších zážitků desetidenního výletu.

Velkou událostí ale bylo i přijetí u kambodžského krále Sihamoniho, který studoval v Praze! „Přivítal nás krásnou češtinou a řekl mi, že se mnou strávil mládí,“ usmívá se Vondráčková. „Viděl mě totiž při svém pobytu u nás v karlínském divadle, bylo to v roce 1968, společně s Martou Kubišovou a Václavem Neckářem. Dodnes má přehled o české kultuře, byl šťastný, že nás vidí. Když jsme odjížděli, stál před palácem a mával nám,“ dodává Helena, která z dalekého výletu přivezla manželovi jako suvenýr vyřezávanou sošku slona. „Vypadá to jako eben, ale Marek to není,“ popisuje dárek Martin Michal se smíchem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.