Poslední rozloučení s Jaruš z Kouzelníka: Přinesli ji v pytlíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední rozloučení s Jaruš z Kouzelníka: Přinesli ji v pytlíku!

Rozloučit se s Jaroslavou Hanušovou přišli jen ti nejbližší.
Rozloučit se s Jaroslavou Hanušovou přišli jen ti nejbližší. (Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Zářila by štěstím! Na zádušní mši přinesli urnu s ostatky Jaroslavy Hanušové (†66) v igelitovém pytliku. To by se legendární recesistce Jaruš z Kouzelníka náramně zamlouvalo.

„Jaruš jsme všichni obdivovali pro její neuvěřitelný humor. Nejradši si dělala legraci sama ze sebe. A dokonce i poté, co přišla o obě nohy a to teda klobouk dolů,“ řekl deníku Aha! Jiří Lábus (66), který se včera zádušní mše v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí v pražských Holešovících také zúčastnil. Stejně jako další parťák Jaruš z Kouzelníka Oldřich Kaiser (60). Ten se také snažil vyhovět zesnulé srandistce. Když přicházel do kostela, s cigaretou v ústech na všechny radostně mával. „Jaruš by nechtěla slzy. Ta by nám dala,“ utrousil Kaiser poznámku a pobaveně kvitoval, že Martin Dejdar (50) taky nezklamal. Do kostela, kde byli všichni v černém, se dostavil ve sněhově bílém kožíšku a červeném svetru s americkou šálou. To vše doplňovala červená růže, kterou položil před oltář k urně Jaruš.


Mši vedl katolický kněz, slova z bible četly i dcery Hanušové – Klára (37) s Bárou (29). Syn Jaroslav (33) na to neměl sílu a raději se nechal utěšovat přítelkyní Karolínou Kaiserovou (32). Na konci mše promluvil Bářin manžel Mirek, který Jaruš označil za skvělou tchyni a babičku. V tu chvíli v kočárku zažvatlala Kačenka (2). Vnučka se narodila chvíli poté, co Jaruš přišla o nohy, a dala jí tu největší sílu dál žít...

Svatba a křtiny
Kostel sv. Antonína měla Jaruš odjakživa ráda. Často ho s dětmi navštěvovala i po amputaci nohou. V kostele také zažila svatbu dcery Báry a křtiny milované vnučky Kačenky.

SMRT JAROSLAVY HANUŠOVÉ - VÍCE INFORMACÍ ZDE



Přečtěte si
-bello-
3. 3. 2016 • 18:41

No jo, když si Kaiser nechtěl típnou cigáro před kostelem, tak Jaruš by to taky nechtěla .. Jak tohle hergot každej najednou ví, co by si nebožtík přál? Já tyhle kecy nesnáším A chytrej člověk si zjistí počet kytek na pohřeb , ale burana to ani nenapadne se zeptat , ten ani netuší, že by to mohlo být jinak a přinese 1.Jaruš si prej celoživotně ze sebe utahovala a tak ji pasáže z bible čtené na etapy musely fakt zaujmout .Se divím, že se na to nevyflákla a radši nevstala z mrtvých . Ani na vteřinu nepochybuju, že musela strašlivě strádat .Žena bez nohou, to na legraci moc není..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.