Jaroslava Hanušová (†66) zemřela 3 dny před narozeninami! Její tělo už nemělo sílu bojovat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jaroslava Hanušová (†66) zemřela 3 dny před narozeninami! Její tělo už nemělo sílu bojovat...

„Dneska maminka zemřela. Šlo o celkové selhání organismu,“ svěřila Aha! v pondělí odpoledne zničená hereččina dcera.
„Dneska maminka zemřela. Šlo o celkové selhání organismu,“ svěřila Aha! v pondělí odpoledne zničená hereččina dcera. (Foto pro Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Smrt přišla jako blesk z čistého nebe! Srdce statečné bojovnice Jaroslavy Hanušové (†66) v pondělí dotlouklo. Legendární Jaruš z kouzelníka už neměla sílu dál bojovat s nepřízní osudu.

Tři dny statečně bojovala o život. „Maminka nám v sobotu zkolabovala, tak jsme zavolali sanitku a ta  ji okamžitě odvezla do Vinohradské nemocnice,“ popsala poslední dny herečky její dcera Klára Hanušová. Statečná bojovnice, ale svůj boj nakonec prohrála. „Dneska maminka zemřela. Šlo o celkové selhání organismu,“ svěřila Aha! v pondělí odpoledne zničená hereččina dcera.


„Byla už moc slabá. Ono se také není čemu divit, po tom, co všechno za poslední roky prožila,“ dodala zdravotní sestřička Klára, která se společně se sourozenci Jaroslavem a Bárou od října 2013, kdy herečce museli kvůli cukrovce amputovat obě nohy, starala. Aby ale mamince po tom, co skončila na invalidním vozíku, co nejvíc ulehčili život, zařídili ji na Žižkově bezbariérový byt. Tam žila se synem a ostatní děti se o ní střídavě staraly a zahrnovaly ji láskou. „V poslední době zářila optimismem a i po zdravotní stránce na tom byla dobře. Navštěvovala koncerty, chodila do divadla,“ prozradila Klára Hanušová. A o to je také náhlá smrt pro všechny blízké bolestnější.

Optimismus do poslední chvíle
Přestože Jaroslava skončila na invalidním vozíku, nikdy si na svůj osud nestěžovala. „Ke štěstí chybí málo a na ty dvě nohy, které jsem měla, jsem už zapomněla. I bez nich se dá žít a nějak se pohybovat,“ svěřila Aha! před rokem.



Přečtěte si
6010
23. 2. 2016 • 10:05

Paní Hanušová byla výborná herečka, hodně nás v pořadu "Možná přijde i kouzelník" vždy rozesmála.Stále slyším její hlas.Dej jí Pán Bůh lehké odpočinutí a rodině upřímnou soustrast.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.