Našli jsme Prťku Sněženek a machrů: Rizikové kšefty v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Našli jsme Prťku Sněženek a machrů: Rizikové kšefty v rodině!

Lyžařský instruktor Prťka
Lyžařský instruktor Prťka (Foto: Karel Kopáč, herminapress.cz)

Vrhl se na tenký led podnikání. Syn Pavla Marka (59) alias Prťky z filmu Sněženky a machři si s kamarády otevřel občerstvení na pražské magistrále. „Táta říkal, že jsme blázni,“ přiznal hercův syn Tadeáš (24).

Kvarteto kamarádů, jejichž otcové jsou například Jan Vančura (68) z Plavců či automobilový závodník Antonín Charouz (61), si otevřelo občerstvení pro řidiče na nejrušnější ulici, kde podle statistik projede denně na 90 tisíc aut. „Když to funguje v Americe, proč by to nešlo u nás?“ říká Tadeáš, který má navíc velkou podporu ve své přítelkyni Patricii (20). Když dcera herce Pavla Soukupa (66) zrovna netočí, sama klidně přiloží ruku k dílu. Jsou spolu už půldruhého roku a pořád jim to klape.


Originální občerstvení má za sebou zatím jen měsíc zkušebního provozu. Čtveřice si nehraje na šéfy, každý z nich se musí pěkně otáčet. „Začali jsme na podzim a jsme přesvědčení, že to v létě bude ještě lepší,“ usmívá se hercův syn. Jeho táta ho teď už nezrazuje, ale drží palce. Říká mu jako jemu v legendárním filmu Václav Kopta: „Vydrž, Prťka, vydrž!“

Co dělá Prťka? Je baron Prášil!

Pavel Marek, který si před 33 lety zahrál lyžařského instruktora přezdívaného Prťka, provozoval v 90. letech spolu s Petrem Kratochvílem (64) divadlo Ta Fantastika. Pak se rozdělili a Pavel si založil vlastní společnost, s níž cestuje. „Nevyhovovalo mi čekat, až mě jako herce osloví. Chci si svůj život řídit sám,“ říká. Působí jako režisér a producent, produkoval například muzikály Johanka z Arku či Krysař. Jednu roli si ale přece dopřál dodnes, hraje barona Prášila v zájezdovém představení. V poslední době ho navíc okouzlila práce s dřevem a věnuje se řezbářství.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.