Hitmaker Jaroslav Uhlíř (70): Příliš starý na operaci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hitmaker Jaroslav Uhlíř (70): Příliš starý na operaci?

„Ladislav Smoljak mi v životě hodně pomohl, říká Jaroslav Uhlíř.
„Ladislav Smoljak mi v životě hodně pomohl, říká Jaroslav Uhlíř. (Aha! – Jaroslav Benda, Marek Pátek)

Stovky písniček, které složil a zapsal, se podepsaly i na jeho zraku. Jaroslav Uhlíř měl už od dětství problémy se zrakem, v posledních letech ale bez silných brýlí nic nevidí. A asi to tak už zůstane!

Špatný zrak Jaroslava Uhlíře omezuje v mnoha činnostech, ale on si nestěžuje. Čerstvý sedmdesátník je smířen s tím, že nemůže řídit auto, a s nadsázkou tvrdí, že nikdy v životě nenašel ani houbu, protože mu hnědé klobouky splývaly s jehličím. Úspěšný skladatel dokonce odmítá nosit kontaktní čočky, které by mu pomohly snáze se pohybovat na pódiu nebo i při jiných společenských akcích. I v jeho věku by přitom mohl podstoupit operaci, která by mu brýle nehradila, ale on zkrátka nechce. Časopisu Sedmička se svěřil, že brýle má rád a bez nich by si připadal nesvůj: „ Čočky jsem nikdy nezkoušel a ani nebudu.“ Čestně přiznává, že má z doktorů strach a že už to raději doklepe s brýlemi.



Autor:  al

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.