Zemřel Stařec na chmelu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zemřel Stařec na chmelu

Ladislav Rychman zemřel na selhání srdce.
Ladislav Rychman zemřel na selhání srdce. (ČTK)

PRAHA – Další umělec již není mezi živými. Po Karlu Svobodovi, Janu Teplém a Stanislavu Nedorostovi se do uměleckého nebe podívá i režisér legendárního filmového muzikálu Starci na Chmelu Ladislav Rychman (†84).

Ten zemřel v noci ze soboty na neděli na selhání srdce. Rychman má na svém kontě kromě »Starců«, za které získal v roce 1964 cenu za nejlepší film na Mezinárodním festivalu pro děti a mládež, i filmy Jen ho nechte, ať se bojí s Luďkem Sobotou, Letní romance, Hvězda padá vzhůru s Karlem Gottem či čtyři desítky televizních reklam.

Ladislav Rychman se však také objevil před kamerou, třeba ve filmech Císařův pekař a Pekařův císař. V devadesátých letech pak Rychman spolupracoval s Českou televizí, když moderoval střihové pořady z televizního archivu. Rychman byl také průkopníkem nových žánrů. V padesátých letech totiž vymyslel inscenovnou televizní písničku, což byl předobraz dnešních hudebních klipů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.