Děsivé Velikonoce Květy Fialové: Převoz na utajenou kliniku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děsivé Velikonoce Květy Fialové: Převoz na utajenou kliniku!

Herečka se stěhuje do dalšího zdravotnického zařízení...
Herečka se stěhuje do dalšího zdravotnického zařízení... (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Dan Černovský, ara)

Během tří měsíců čeká Květu Fialovou (85) už třetí převoz! Stav herečky, která trpí Alzheimerovou chorobou, si žádá odbornou péči. Po Velikonocích poputuje z léčebny dlouhodobě nemocných do speciálního zařízení pro pacienty s alzheimerem.

Kde přesně se budou o nemocnou herečku starat, nechtějí její nejbližší říct. „Na základě výsledku testů, které maminka podstoupila kvůli nemoci, bude lepší, když bude umístěna tam, kde se o ni co nejlépe postarají,“ prozradila Nedělnímu Aha! hereččina dcera Zuzana Hášová (53), která je teď mamince tou největší oporou a chce jí dopřát i tu nejlepší péči. I když ne nejlevnější. Měsíční cena pobytu se pohybuje zhruba od 15 000 do 30 000 Kč.

„Doufám, že mamince bude časem lépe a odvezu si ji domů. Má obrovskou chuť žít, jen s tou krátkodobou pamětí to není dobré. Na to, co bylo v mládí, vzpomíná neustále,“ dodala Zuzana.

Krutý osud

Manžel herečky, režisér Televarieté Pavel Háša (†80, na snímku) skončil před osmi lety také v Alzheimercentru a Fialová se musela pořádně otáčet. Dva roky financovala jeho pobyt, který vyšel na 750 000 Kč. „Platila jsem třicet tisíc měsíčně, ale měli tam čtyřiadvacetihodinovou službu a dokonale se tam o něj starali. Já bych to sama nezvládala. Ve stavu, v jakém byl, u něj musel pořád někdo být,“ zavzpomínala před časem Květa s tím, že po své smrti se s ním potká v jiném světě.





Autor:  dat

Přečtěte si
ararat
7. 4. 2015 • 11:25

zalez hnido

ararat
7. 4. 2015 • 11:22

jen aby si sis četla ty svoje zblitky,tady bliješ dnes a denně a proč se vždy odkazuješ v množném čísle piš sama za sebe,...ty nic nevíš a jsi absolutně hloupá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.