Karel Svoboda (†68) se snad klidu nedočká... VYPUKLA VÁLKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Karel Svoboda (†68) se snad klidu nedočká... VYPUKLA VÁLKA!

Po téměř dvou měsících od smrti skladatele Karla Svobody (†68) se znovu naplno rozhořel boj mezi jeho synem Petrem (26) a manželkou Vendulou (35).


Mezi jeho nejbližšími

Petr Svoboda: „Vendula byla ráda, že jsem z domu.“
Vendula Svobodová: „Proboha, Petře, co to říkáš?“

Skladatelův syn, který na začátku týdne poprvé promluvil v rozhovoru pro zpravodajský server iDnes.cz a pak v živém vysílání rádia Frekvence 1, nenechal na své maceše nit suchou a naplno se obul i do manažera Janise Sidovského (39). Ten se po Svobodově smrti stal nejbližším Venduliným spojencem. Petr Svoboda v podstatě natvrdo označil Sidovského za manipulátora a Vendule přes rádiové vlny svými vyjádřeními vzkázal, že o jeho otci úmyslně šíří samé lži. Reakce Venduly i Janise na sebe nenechaly dlouho čekat a oba dotyční si přes média začali se skladatelovým synem vyřizovat účty. Kliknutím zvětšeteŠpíny, kterou na sebe tahle trojice hází, už nejsou jen špetky, ale plné náruče…

Petr Svoboda o svém bratru Jakubovi:
„Chci se o Jakuba postarat a chci mu pomoct v jeho budoucím životě, který určitě nebude jednoduchý.“
Co řekla Vendula? V tomto bodě Vendula naznačila, že podle ní jde Petrovi hlavně o majetek. O Jakubovi se prý vyjadřuje jako o bráškovi jen v souvislosti s dědictvím. Jinak prý ani nezavolá, aby se zeptal, jak se mu daří.

Petr Svoboda o pohřbu otce:Kliknutím zvětšete
„Pohřeb měl na starosti pan Janis Sidovský, jenž z aktu, který měl být pietní a vzdávat památku mému otci, udělal mediální cirkus. Ten pohřeb měl dokonce hodinu před začátkem zkoušku! Já se o termínu pohřbu musel dozvědět z rádia. Má tetička, otcova sestra, vůbec nedostala parte. To jsem jí musel přinést až v den pohřbu já.“
Co řekl Sidovský? Sidovského Petrova slova pořádně rozčílila. Okamžitě reagoval vyjádřením, že žádná zkouška nebyla a že on nic neorganizoval. Vše prý měla na starosti Vendula Svobodová, jako vdova. On prý žádné novináře nezval, hudbu nevybíral a v celé záležitosti se angažoval minimálně. Sidovský dokonce naznačil, že Petrovo osočení jeho osoby bude řešit právní cestou.

Petr Svoboda o údajných otcových depresích:
„Můj otec se z depresí neléčil. Žádná antidepresiva pravidelně neužíval. Můj otec byl naprosto psychicky zdráv. Toto mně potvrdili odborníci, se kterými se můj otec pravidelně stýkal, protože měl řadu kamarádů z řad doktorů, skutečné kapacity, perfektní lidi.“
Kliknutím zvětšeteCo řekla Vendula? Vendula tvrdí, že svědkem může být magistra v lékárně, ve které si Karel Svoboda léky vyzvedával. Všechna antidepresiva, která měl skladatel doma, pak vdova podle svého tvrzení odevzdala policii. Podle Venduly bral Svoboda antidepresiva už od smrti Klárky a poslední dobou víc a víc. Magistra v lékárně prý dokonce Svobodu upozornila, že by tolik léků brát neměl.

Petr Svoboda o Janisovi Sidovském:
„Pokud jsou mé informace správné, tak novináře pozval na pohřeb pan Janis Sidovský, ke kterému já mám vztah takový, jaký mám. Myslím si, že ani otec pana Janise Sidovského rád neměl.“
Co řekl Sidovský: Sidovský v reakci na tato slova uvedl, že Petr dělá ze svého otce muže, který se přetvařoval. Podle jeho slov měli s Karlem Svobodou vřelý vztah. Dokonce se snažil jejich kamarádství doložit tím, že skladatel přijel na jeho svatbu s Pavlem Vítkem, a dokonce médiím předložil svatební blahopřání, ve kterém Svoboda humornou formou gratuloval novomanželům k jejich homosexuální svatbě.Kliknutím zvětšete

Petr Svoboda o Kapce naděje:
„Můj táta Kapku naděje opustil tři měsíce před smrtí.“
Co řekla Vendula? Proti tomuto vyjádření se Vendula velice tvrdě ohradila. Její manžel prý nikdy v nadačním fondu Kapky naděje nebyl, a to ani v jeho počátcích.

Petr Svoboda o Vendule:
„Nikdy jsem si s ní žádný opravdový vztah nevybudoval. Vyhovovala jí má nepřítomnost.“
Co řekla Vendula? Vendulu prý překvapilo, jak se teď Petr chová. Přiznala, že její vztah s Petrem není optimální a že si teď více rozumí s Janou, Petrovou sestrou. Dříve to ale podle ní bylo jiné, i když se Petrovi nikdy nesnažila nahradit matku. Vendula také připomněla, že Petrovi zařídili s Karlem v Jevanech byt, že ho učila řídit, a když byl menší, chodila s ním dokonce kupovat boty.

Co všechno řekla ještě Vendula?
● Její manžel Karel Svoboda si prý myslel, že má rakovinu nebo něco se srdcem. V každém případě trpěl takovými depresemi, že některé dny ani nechtěl vstávat z postele. V důsledku depresí také výrazně zhubnul. Skladatel podle ní bral psychofarmaka na své deprese a dokonce si jich bral víc, než měl.
● Jako skladatel prý Karel Svoboda těžko snášel kritiku své práce. Vždy, když si něco takového přečetl, vyváděl.
● Jejich manželství neprocházelo krizí, jak tvrdila média. Krize se objevila jen po smrti Klárky. Před skladatelovou smrtí bylo vše v pořádku. Její manžel prý v poslední době o rozvodu neuvažoval.
● Vendula rázně popřela spekulace o své nevěře.
● Poslední kapkou prý byla pro Karla porucha kanalizace v jejich domě. Poslední dny nemluvil o ničem jiném. Fakt, že někde praskla trubka, ho hrozně rozčílil. Nesnesl, že se do jeho milovaného domu muselo kopat. Triviální poruchu kanalizace tak Vendula označila jako důvod, proč si skladatel sáhl na život.


Autor: (ph)
Foto: Alexandr Malachovský, Marek Pátek, archiv

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.