Dcera Felixe Holzmanna o drsném dětství: Neměli jsme ani na ponožky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dcera Felixe Holzmanna o drsném dětství: Neměli jsme ani na ponožky!

S první manželkou, která tragicky zahynula. S příběhem se svěřila jeho dcera.
S první manželkou, která tragicky zahynula. S příběhem se svěřila jeho dcera. (Foto Aha! – Martin Pekráek, archiv Ireny Pettrichové, koláž Ahaonline.cz )

Jeden z nejoblíbenějších českých komiků Felix Holzmann (†81) neměl jednoduchý život. Za války sloužil u německé armády, vykašlal se na něj kolega a v nejtěžších chvílích kvůli vážné nemoci opustil manželku s dcerou. Všichni pak měli velké starosti, jak v komplikované době vůbec vystačit s penězi.

Na těžké časy zavzpomínala komikova dcera Irena v pořadu TV Barrandov Tajemství Felixe Holzmanna. „Když začal psát scénky, dohodl se s Františkem Budínem, že opustí zaměstnání a budou vystupovat. Táta to tak udělal, ale pan Budín to bohužel nesplnil. A tak táta začal sám, ale nedostal se všude, kam chtěl. Do toho dostal tuberkulózu a půl roku byl v sanatoriu, potácel se mezi životem a smrtí,“ říká Irena Pettrichová.

Potom musela zabojovat s maminkou o každý možný přivýdělek. „Živobytí bylo teda tvrdé. Neměl vůbec žádné peníze, maminka nás musela živit sama šitím v továrně. To bylo těžké, kolikrát jsme neměli ani na ponožky,“ vzpomíná Felixova dcera. A štěstí nepřišlo ani po fenomenálním Holzmannově úspěchu. Zatímco on vystupoval ve vyprodaných divadlech, jeho manželka Eva trpěla těžkými depresemi. Dlouhé trápení vyřešila nakonec sebevraždou…



Přečtěte si
bella.
21. 2. 2015 • 00:15

mek jj myslím, že ve velkých městech bylo zásobování lepší a byly nové obchody, ale jestli tady někdo kecá, že třel bídu, tak k e c á !

bella.
21. 2. 2015 • 00:10

fjdksla

bella.
21. 2. 2015 • 00:08

mek ano a kupodivu členství ve straně nebylo až tak davové, jak se taky líčí

ararat
20. 2. 2015 • 22:42

taky ji vyřiď ať se jde oběsit

mekanik
20. 2. 2015 • 17:59

ar-ale bell je pražanda.a v Praze bylo celkem všeho dost.taky jme tam jezdili na nakupy.bell je malinko starší než já a když říká že netrpěla nedostatkem,tak jí věřím.já netrpěl taky.s těmi banány a játry to bylo u nás taky tak.ale čert vem banany a játra,ostatního bylo hafo.a když něco zrovna nebylo,sehnali to známí.tak to vnímám já.čau

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.