Muková hrála Patrasovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Muková hrála Patrasovou!

Studenti pražské Státní konzervatoře sehráli Suchého a Erbenovu Kytici s nadšením a sklidili velký úspěch.
Studenti pražské Státní konzervatoře sehráli Suchého a Erbenovu Kytici s nadšením a sklidili velký úspěch. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Studenti pražské Státní konzervatoře si »vypůjčili« žižkovské Divadlo Járy Cimrmana a sehráli v něm slavné semaforské představení Jiřího Suchého Kytice! V tom před více než dvaceti lety zářily Jitka Molavcová či Dagmar Patrasová (50).

Zvědavá Dáda se proto v pondělí na představení konzervatoristů vypravila a zjistila, že její roli »záporačky« Daisy v nové verzi hraje dcera zpěváka Petra Muka Šárka (20)!

A Patrasová byla z představení nadšená! „Bylo to úžasné a ohromně osvěžující! I přes nové úpravy se mi jejich nastudování moc líbilo a bavilo mě. Hrála jsem v něm v Semaforu přes sedm let a dnes se mi díky konzervatoristům vybavily všechny vzpomínky i texty písniček!“ smála se Dáda, která do divadla přišla s dcerou Aničkou, aby jí legendární představení ukázala.

Velkou radost měla herečka i ze setkání s režisérem nové Kytice Jiřím Datlem Novotným! Ten hrál nejen jejího kolegu v kultovním seriálu Návštěvníci, ale setkali se spolu i na jevišti Semaforu právě při hře Kytice. „Na naše představení se při premiéře přišel podívat i autor Jiří Suchý – a snad jsme si ostudu neudělali,“ prozradil deníku Aha! jeden z herců Nikola Navrátil, známý z Troškových komedií Kameňák.

A pýchou se dmul i zpěvák Petr Muk, jehož první dcera Šárka v představení hrála roli patřící původně Dádě Patrasové. Zpěvák do divadla dorazil se svojí současnou manželkou Evou. A mezi studenty se dalo najít více tváří, které už pronikají do českého showbyznysu...

14.3.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.