»Slunce v duši« Ján Zákopčaník: Po odchodu z ČT mu ve dveřích řekli, že je blbec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

»Slunce v duši« Ján Zákopčaník: Po odchodu z ČT mu ve dveřích řekli, že je blbec!

Ján Zákopčaník v dobách, kdy moderoval pořad o počasí a dnes.
Ján Zákopčaník v dobách, kdy moderoval pořad o počasí a dnes. (Foto: ČT, ČRo2)

Je to už deset let, co Ján Zákopčaník (56) opustil ve zlém televizní obrazovku. Po celou dobu o něm nebylo ani vidu ani slechu, nabídky na rozhovory odmítal. Teď ale nastala změna.

ČT Zákopčaník opustil v roce 2005 po dlouhých jedenácti letech spolupráce. Měl rozdílné názory na fungování redakce počasí, které tehdy šéfoval. Přihlásil se na úřad práce a po pár měsících nastoupil zpět do Českého hydrometeorologického ústavu. Ve funkci ho tehdy nahradila Taťána Míková (49), kterou můžeme v televizi vídat dodnes.

Za dobu, kterou strávil v ústraní, Zákopčaník řádně přibral a zešedivěl. Starosti se totiž nevyhýbají ani jemu. „V mém životě se toho hodně děje, bohužel věci spojené s koncem. Můj blízký člověk bojuje o život a nedávno mi zemřela maminka,“ popsal Blesku Zákopčaník, jaké starosti momentálně v životě řeší.

Dnes se bývalá ››rosnička‹‹ věnuje letecké meteorologii v ČHMÚ, kde pracoval už před začátkem kariéry v médiích a kam se po odchodu z televize vrátil. „Tehdy mi hned mezi dveřmi jeden kolega řekl – ty jsi blbec, že se sem vracíš,“ popsal Zákopčaník svůj návrat k životu mimo média a dodal, že toho dodnes nelituje.

Otevřeně ale přiznává, že mu televizní prostředí schází. „Chybí mi něco tvůrčího! Ono samo počasí je tvůrčí, ale prostě po té televizi se mi stýská,“ nechal se slyšet Zákopčaník.



Přečtěte si
fesak2
17. 2. 2015 • 12:55

já ho měl rád.. přeju mu též Slunce v duši

ararat
17. 2. 2015 • 11:24

běž před kameru krásko

ivoadler
17. 2. 2015 • 10:13

Jó, kdo si čuchne životu před kamerou, tak mu to do smrti chybí. Práci v kanceláři znám. Je pohodlná, ale stojí za howno. Je totiž pořád stejná.

avital
17. 2. 2015 • 10:11

Vždyť to je pavěda.. oni ti meteorologové plácají nesmysly, že by i malé dítě zvládlo udělat takovou předpověď. "Bude zataženo až oblačno, místy při vyjasnění slunečno. Ojediněle zaprší.. Teploty se budou pohybovat od 10 do plus 23" a takové podobné melou furt. A když to neklapne.. stejně se nic neděje. Když to neklapne v normální práci.. je průser. A to mají mašinu na miliardu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.