Kruté natáčení Snowboarďáků: Režisér škemral o sex, Mádl ho měl za teplouše a úrazy na sebe nenechaly čekat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kruté natáčení Snowboarďáků: Režisér škemral o sex, Mádl ho měl za teplouše a úrazy na sebe nenechaly čekat...

Režisér Karel Janák se svými objevy: Jiřím Mádlem a Vojtěchem Kotkem.
Režisér Karel Janák se svými objevy: Jiřím Mádlem a Vojtěchem Kotkem.  (Foto Aha! – Martin Hurda, Jiří Hadač, ara)

Natočit první český teenagerský film z prostředí zasněžených hor se ukázalo jako trefa do černého. Do kin na něj přišlo téměř 700 tisíc diváků, přičemž výdělek činil více než 61 milionů korun! Snowboarďáci režiséra Karla Janáka (44) se zkrátka vyplatili. Není rok, aby tato zimní komedie na obrazovkách chyběla. Natáčení však bylo více než kruté…

Otřes mozku, zlomená ruka…
„Teď už se nedivím, proč se na horách dlouho nic netočilo. Zamrzající kamery i herci, to je problém,“ popsal režisér Karel Janák. Natáčelo se celé dva měsíce v Krkonoších.

„Byla to ta nejkrušnější zima, co jsem kdy zažila. Když jsme vyběhly do sněhu, tak jsme měly krvavý škrábance na nohou, jak byl ten sníh ledovej,“ dodala Lucka Vondráčková-Plekancová (34) scénu, kdy nahé dívky vyběhnou ze sauny. Úrazy byly na 
denním pořádku. Vojta Kotek (27) si »vysnowbordoval« otřes mozku, půvabná blondýnka Martina Klírová (30) si zase zlomila ruku.


Z hokejisty herec
Do hlavních rolí Rendyho a Jáchyma se původně počítalo s Martinem Písaříkem (35) a Michaelem Beranem (34). Jenže v České televizi trvalo dva roky, než se film dostal do výroby. Za tu dobu plánovaní herci odrostli a produkce musela najít novou dvojici.
Na konkurzu se ocitl i neherec Jiří Mádl (28). „Chtěl jsem být hokejistou nebo překladatelem. Pak jsem si na hokeji zlomil ruku a doktor mi řekl, že si rok nezahraju. V televizi jsem potom náhodou zahlédl, že je vyhlášen konkurz na nějaký film, kde hledali kluky, kteří jsou dobří na zimní sporty, tak jsem to šel zkusit,“ popsal Mádl. S tím, že by ale zabodoval, příliš nepočítal. „Po prvním kole jsem říkal mámě, že to bylo celé takové zvláštní, režisér mi přišel teplej a hrozně divnej,“ dodal s úsměvem.
Do koulovacích válek se zapojil 
i režisér
Nakonec Jiří Mádl prošel dalšími třemi koly, než mu bylo oznámeno: Máš hlavní roli! „Hned jak jsme ho viděli poprvé, zaujal nás.  Neměl konkurenci. Tím, že ale nikdy nehrál, potřebovali jsme si ho ještě oťuknout,“ vysvětlil režisér Janák.

K němu pak vybrali mladíka, který měl s herectvím naopak bohaté zkušenosti – Vojtu Kotka. „Byla to skvělá dvojka, pasovali k sobě náramně. Hned se také skamarádili,“ dodal. „Musím ocenit, že pan režisér byl skvělý v tom, že nám dal velký prostor a zajímaly ho naše názory, co bychom udělali jinak, co bychom třeba přidali. Navíc s námi i blbl, pravidelně se zúčastňoval našich koulovaček,“ uvedl 
Kotek. „Ale ty podmínky byly nelidské. Nechápu, jak jsme to tam mohli přežít,“ dodal.
Tajemství milostných scén
A jak probíhalo natáčení milostných scén? „Pan režisér u nás škemral,“ uvedla s úsměvem Martina Klírová. „Ne, ne, to není pravda. Já je jen přesvědčoval,“ zareagoval se šibalským úsměvem »rejža«. Trio hereček se tak předvedlo v celé své kráse. Například Vondráčková přiznala, že nahé scény doslova nenávidí a pokaždé při nich má obrovskou trému. Nicméně práce je práce… Zajímavosti
•    Lucie Vondráčková před natáčením trénovala snowboarding na Svatém Petru, aby nemusela být ve filmu zastoupena dublérkou.
•    „Vyslali jsme rekvizitáře na pátrání po okolí a tři hodiny jsme čekali, než pro nás ukradli nějaké sněhuláky,“ zavzpomínal na peripetie během natáčení režisér Janák. Kdyby si postavili své sněhuláky, byli by hotovi rychleji.
•    Konkurz na připravovaný film v televizi zahlédla i Barbora Seidlová (33). „Při té představě jsem se otřásla zimou a v duchu si řekla, že bych na horách točit nechtěla, že to musí být hrozný. V tom mi ale zazvonil telefon, kde se ozvala produkce filmu, jestli bych nechtěla přijít na casting,“ prozradila s úsměvem herečka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.