Zesnulá maminka Pergnerové: Prodělala mozkovou příhodu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zesnulá maminka Pergnerové: Prodělala mozkovou příhodu...

Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová (Foto Aha! – Roman Souček, ara)

Její odchod tolik bolí! Tereza Pergnerová (40) své milované mamince Janě (†72), která v sobotu zemřela, pomoci už nemohla. Před dvaceti lety jí ale život zachránila! To, když mámu tenkrát postihla mrtvice a bývalá moderátorská hvězda ji duchapřítomně odvezla k lékaři.

Když byla Tereza na výsluní, její maminka s ní často jezdila na akce napříč republikou. V profesním životě byla její pravou rukou a pomáhala jí s organizačními věcmi. Jedna cesta byla ale pro obě fatální. „Odjížděly jsme z jedné akce asi ve tři hodiny ráno domů a mně už začalo být hodně špatně. V Olomouci Tereza zastavila na pohotovosti a pak už rovnou do nemocnice – neurochirurgie a moje operace,“ vzpomínala Jana v knížce Závislost nejen na lásce.

Tereza tehdy své mámě zachránila život. Postihla ji totiž mozková příhoda, kde rozhodují vteřiny. Operace trvala hodiny, ale byla úspěšná. „Díky tomu, že Tereza reagovala tak rychle, jsem tady a v pohodě,“ svěřila se Jana v knize. „Když měla první krvácení do mozku, tak bylo na mně, jestli ji budou operovat, nebo ne. Po osmihodinovým zákroku byla maminka nějakej čas trochu mimo. V tý době mi teprve docvakla strašná spousta věcí,“ zmínila se Tereza ve své zpovědi. Její maminka byla pro ni do poslední chvíle jedním z nejdůležitějších lidí na světě...

Jana Pergnerová zemřela v sobotu po dlouhé nemoci. Co bylo příčinou její smrti, není jasné, ale už 11 let měla umělou srdeční chlopeň a prodělala také embolii. Prvním, kdo informoval o jejím odchodu z tohoto světa, byl rodinný přítel, spisovatel a novinář Ondřej Suchý (69). Smutnou zprávu o její smrti oznámil na svých internetových stránkách.



Přečtěte si
ararat
10. 2. 2015 • 12:01

což ty nemáš pouze tady máš ráda jen ty virtuální a schovaná...asi se za sebe stydíš,

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.