Manželka Jana Hrušínského Šplechtová: Rakovina krve jejího nejbližšího! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Manželka Jana Hrušínského Šplechtová: Rakovina krve jejího nejbližšího!

Miluši Šplechtové se pracovně daří, ale v soukromí prošla kvůli bratrovi peklem.
Miluši Šplechtové se pracovně daří, ale v soukromí prošla kvůli bratrovi peklem. (Foto FTV Prima, ara)

Je natolik dobrá herečka, že na ní nikdo nepozná, jaké prožívá trápení. Miluši Šplechtové (57) těžce onemocněl bratr Pavel (50). Musel podstoupit složitou léčbu. Jeho život visel na vlásku.

Manželka Jana Hrušínského (59) má k oběma mladším bratrům velice silný vztah. Po smrti obou rodičů se o ně starala. „Maminka zemřela, když mi bylo čtrnáct,“ vzpomíná herečka. Její otec, horník, zůstal v 36 letech sám na dceru a dva syny. Svou ženu přežil o pouhých deset let. Miluše musela ve svých 24 letech nastoupit jako druhá máma. A to navíc bojovala o to, aby dostala bratra Pavla, který byl ještě nezletilý, do opatrovnictví. Václavovi bylo už dvaadvacet.


„Pavel pak emigroval do Ameriky. Pracoval v americké armádě, byl dokonce v Iráku. Oženil se a narodilo se jim postupně pět dětí,“ vypočítává herečka. Čtyři děti jsou autisté, potřebují zvláštní péči. Pavlova žena tlak nevydržela a od rodiny odešla. Miluščin bratr zůstal na všechno sám. Navíc u něj propukla rakovina krve. Důsledek jeho pobytu v Iráku. Válečný veterán měl mnohočetný myelom. Táta pěti dětí bojoval o život. „On je úžasný člověk. Má báječnou povahu. Vždycky s nadsázkou říkám, že je to díky mé výchově. Dodá vám energii. Myslí pozitivně, se vším si dokáže poradit,“ popisuje bratra láskyplně Šplechtová.
Naštěstí zabrala léčba. Pavlovi odebírali krev a speciální metodou ji zbavovali nádorových buněk. „Věřím, že to tou svou vůlí a láskou k životu všechno překoná,“ říká s nadějí Miluše.

Co je mnohočetný myelom?
Jde o maligní nádorové onemocnění plazmatických buněk. V případě hereččina bratra bylo s největší pravděpodobností vyvolané jeho pobytem v Iráku, když pracoval v armádě. Nahromaděné abnormální buňky se shlukují především v kostech, kde působí léze s možností následných patologických zlomenin, a v kostní dřeni, kde narušují produkci normálních krevních buněk.

Dva seriály a jeden vyhazov
Nový umělecký šéf činohry Daniel Špinar (35) vyjednává s Miluší Šplechtovou o ukončení jejího angažmá. Vzhledem k tomu, že má trvalou smlouvu, musí odchod proběhnout formou dohody. Naštěstí je herečka plně zaměstnaná na Primě. V Cestách domů představuje šéfku kriminálky, majorku Mílu Jírovou a v novém seriálu Všechny moje lásky hraje místostarostku Zdenu Zábranskou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.