Martina Navrátilová (58) se VDALA za svou Julii: "Je to divné!" řekla po obřadu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Martina Navrátilová (58) se VDALA za svou Julii: "Je to divné!" řekla po obřadu

Martina a Julia vychovávají dvě dcery.
Martina a Julia vychovávají dvě dcery. (Profimedia.cz)

Tenistka Martina Navrátilová (58) už několik dekád patří k sportovním hvězdám světového formátu. Jako jedna z prvních také před 33 lety prozradila svou homosexuální orientaci a chtěla se tak stát vzorem pro ty, kteří stále váhají odhalit pravdu svým blízkým. Z podobného důvodu zvolila i poněkud nezvyklou žádost o ruku své přítelkyně Julie Lemigové (42).

Svou přítelkyni požádala tenistku o ruku v létě. Před kamerami poklekla s prstenem v krabičce a doufala v pozitivní odpověď. „Byla jsem překvapená a ohromená, ale od Martiny bych nečekala nic menšího,“ řekla dojatá Julie televizi BBC. Zároveň doufá, že podobná veřejná žádost o ruku dá inspiraci a naději podobným rodinám, že jednoho dne mohou být bez ohledu na pohlaví také legálně oddáni.

A jaké pocity měla pár minut po obřadu Navrátilová? „Jsem vyděšená, ale zároveň cítím strašnou úlevu. Je to prostě strašně divné. Je mi 58 let a tohle je moje první svatba. Už bylo na čase, že? Když vyrůstáte jako lesbička, tak na to tolik nemyslíte. Ale před deseti lety jsem začala doufat, že podobné manželství jednou zlegalizují,“ říká tenistka. A svatby se nakonec opravdu dočkala. Federální soud totiž rozhodl, že zákaz sňatků homosexuálů a lesbiček na Floridě je protiústavní.

Obě nevěsty byly dojaté a šťastné. Jediným zklamáním pro ni je, že více homosexuálně orientovaných sportovců své tajemství drží stále pod pokličkou.



Přečtěte si
beladona
18. 12. 2014 • 09:06

lidusa123 zase mimo , ovce ve stádu jsi ty. . Jo, srážka s blbcem mě vytočí.Ale nežiju tím .

beladona
18. 12. 2014 • 00:13

jarypadlo přeju ti, aby sis životního partnera našel co nejdřív, život se má žít ve dvou.

beladona
18. 12. 2014 • 00:11

petrmetr z tohou soudím, že máš se ženskou sex v chrurgických rukavicích , s rouškou na ústech a v životě jsi nepoznal orální sex. Jak říkám, xenofobní ( a ty jsi hodně ) jsou většinou nějak v životě krácení, neukojení ( a nejen v sexu) tak si MUSÍ dokazovat.

beladona
18. 12. 2014 • 00:06

lidusa123 co sem pleteš psy, cvoku? Liduško, Liduše , Lído, Liduno, jdi vycpat. Kybych byla stádo, potáhnu s tebou, tedy stádo nejsem! Na to být IN já kašlu zvysoka. Co posílám do háje jako teď tebe tady je selekce lidí podle orientace. Kdo je tady agresivní? Ty, Libuno : cit : " ....OBLUDNOST, BLÍT NAD NĚKÝM , HOVNIMILOVÉ "... Matko pluku, Libuno, sdělila jsi národu, že mluvíš i za své děti. Těpic, to bude výkvět ;

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.