Pohřeb herce Jana Teplého (†75): Stašová se zhroutila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb herce Jana Teplého (†75): Stašová se zhroutila!

PRAHA – Celá plejáda především divadelních hvězd se včera naposledy rozloučila se skvělým hercem a zároveň prezidentem Herecké asociace Janem Teplým (†75), který před týdnem podlehl rakovině.


● V slzách hledala mámu
● Bohdalová utěšovala syna

A zatímco Jiřina Bohdalová (75) jako vždy neuronila ani slzu, její dcera Simona Stašová (51) se ve strašnickém krematoriu zhroutila...
Kliknutím zvětšetePo obřadu pak uplakaná Stašová marně hledala svou maminku, která na pohřbu dlouho utěšovala syna zemřelého herce Jana Teplého mladšího. „Neviděli jste moji maminku?“ ptala se zdrcená Stašová fotografů před krematoriem a zoufale se rozhlížela na všechny strany. Bohdalová už byla ale bůhvíkde. Ihned poté, co pokondolovala pozůstalé rodině, se vytratila s bývalým partnerem Kateřiny Brožové milionářem Peterem Kovarčíkem...

Jiřina Jirásková: Byl to báječný chlap! Díky a sbohem...

● Se šéfem Herecké asociacese rozloučily stovky lidí
● Tereza Kostková se zhroutila, táta jí ale nepomohl
● Postránecký nemohl přijet

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšetePRAHA – Smutek, slzy a chvílemi nepřítomné pohledy ovládly tváře hereckých osobností, které se přišly rozloučit do strašnického krematoria s hercem Janem Teplým (†75). Tereza Kostková se během pětadvacetiminutového obřadu statečně držela, pak však zkolabovala v náruči maminky. Její táta, herec Petr Kostka, ovšem jen netečně přihlížel a dceru nešel utěšit. I takové věci se mohou stát, když se kumštýři loučí s dlouholetým šéfem. Kliknutím zvětšeteZato sběrači fotek a autogramů žádnou pietu nedodržovali. Zvědavě přebíhali z pohřbu Jana Teplého do vedlejší síně, kde mohli ulovit další známé celebrity na pohřbu producenta Michala Kracíka (†32)!

Kliknutím zvětšeteDvě minuty po třetí hodině se včera rozevřela opona ve Velké obřadní síni strašnického krematoria a tím začal pohřeb herce malých rolí a dlouholetého šéfa Herecké asociace Jana Teplého. Kolegu přišly na poslední cestě vyprovodit desítky známých tváří. Sál sice nebyl narvaný jako při nedávném rozloučení se skladatelem Karlem Svobodou (†68), ale i tak přišlo Janu Teplému vzdát úctu více než dvě stě lidí.

Kliknutím zvětšeteMezi prvními přišel výrazně pohublý Michal Novotný s přítelkyní a Peter Kovarčík. Ten si před obřadem sedl na lavičku blízko vchodu do sálu a v poklidu pokuřoval doutníček.
Začátek smutečního obřadu byl trochu rozpačitý. Hosté si všimli, že místo, kde bývá vystavena fotografie zemřelého, zeje prázdnotou. Rakev s pozůstatky zesnulého pak vyjela před smuteční hosty za tónů veselé písničky, tu však hned vystřídal projev Karla Urbánka, známého jako recepčního Mirka z »nováckého« seriálu Redakce. Toho po dalších dvou písních vystřídala pohnutá Jiřina Jirásková. „Když žijeme dlouho, poznáme spoustu báječných lidí. A když žijeme příliš dlouho, všechny je přežijeme. Díky ti, kamaráde, sbohem,“ řekla školeným hereckým hlasem Jiřina Jirásková.

Tu po další písni vystřídal muž, který se s Teplým rozloučil za tanečníky. Mezi herci, kteří šéfa Herecké asociace přišli vyprovodit na poslední cestě, ale chyběl současný prezident asociace Václav Postránecký. Kliknutím zvětšete„Strašně mě to mrzí, ale mám dlouhodobě naplánovaný zájezd v Českých Budějovicích,“ vysvětloval včera deníku Aha! Postránecký.

Kliknutím zvětšeteNa pohřbu zato bylo vidět mimo jiné i Václava Sloupa, Jana Skopečka, Jaroslava Satoranského, šéfa Miss ČR Miloše Zapletala, Miriam Kantorkovou, Táňu Fischerovou, Martu Vančurovou, Simonu Postlerovou, nebo Bořivoje Navrátila.

Nechyběl ani Teplého syn Jan, rovněž herec, s přítelkyní, herečkou Michaelou Badinkovou známou ze seriálu Ulice. Ti všichni jsou si po včerejším odpoledni jisti, že si s obdivovaným kolegou už nikdy nepopovídají, nebude jim nablízku a už nikdy se za ně nepostaví… Sbohem, pane Teplý!


Autor: Šárka Nováková, David Zápal
Foto Aha!: Dalibor Puchta, Martin Pekárek, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.