Temné tajemství Jiřího Schmitzera: Přiznal nebezpečnou úchylku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Temné tajemství Jiřího Schmitzera: Přiznal nebezpečnou úchylku!

Schmitzer by se mohl živit jako expert na třaskaviny.
Schmitzer by se mohl živit jako expert na třaskaviny. (Reprofoto ČT, ara)

To jsou věci! Jiří Schmitzer (64) měl období, kdy byl sám sobě a okolí extrémně nebezpečný. Doma vyráběl granáty a odpaloval je na ulici.

„To je vrozený. Není to úplně jako láska, ale vznikne to podobným způsobem. Nevíš proč,“ snažil se syn Jiřího Sováka (†79) popsat nezkrotnou vášeň, která ho v 70. letech táhla k výbušninám. „Dokonce jsem uvažoval o návštěvě sexuologa. Ale vzhledem k tomu, že jsem neměl při explozích žádný erekce, tak jsem nešel,“ práskl na sebe Schmitzer. „Mně se pouze líbilo, že to bouchá, že to dělá efekty a že se to líbí lidem,“ dodal.


Schmitzer sice tvrdil, že má svou slabost pro výbušniny pod kontrolou, ale jednou málem zbořil dům v centru Ústí nad Labem. „Hráli jsme na Silvestra představení a Jirka o půlnoci vyházel z okna granáty. Pak se mě zeptal, zda má hodit ten velkej, a já blbec řekl, že jo. Odnesl to kandelábr na ulici, litinový spodek se úplně rozpadl. A sedmatřicet oken v tom baráčku vedle vyletělo,“ popsal herec Zdeněk Dušek (71) v dokumentu ČT Neobyčejný život Jiřího Schmitzera. Kolega Dušek: Vyhodil výbušninu z vlaku
„Jednou jedeme půlnočním rychlíkem z Ústí přes Roudnici a Jirka hodil z okna granát. Když jsme byli sto metrů za nádražím, ozvala se rána. Koule jako od partyzánů,“ práskl na Schmitzera kolega Dušek.

Psychiatr Cimický (66): Může být nezralý
„Nemusí to být vždy spojeno jenom se sexuálním uspokojením jako u pyromanie. Může se také jednat o lidi, kteří v sobě mají určitou agresivitu. Velice často jsou to ale osoby, které jsou osobnostně nezralé, takže vnímají výrobu výbušnin jako dráždivou a to je přitahuje.“



Přečtěte si
jity
28. 10. 2014 • 12:50

Jeho otec byl rozhodně sympatičtější než tento vyžilý praštěný chrt.

eisenbieger
28. 10. 2014 • 11:33

neumi opravit ani toho lakatose , tak proc si ho kupoval ? https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY

ivoadler
27. 10. 2014 • 18:34

Zajímalo by mě, jestli to má po tatínkovi nebo po mamince? Na psychické problémy ukazuje i jeho vzhled. Kdo je v 64 tak zdevastovaný jako on? Asi si ukousnul víc, než kolik může spolknout.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.