Svérázný Bedřich Marek: V Praze se opil a… Šel pěšky na Moravu! Za dva dny stihl ujít 100 km | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Svérázný Bedřich Marek: V Praze se opil a… Šel pěšky na Moravu! Za dva dny stihl ujít 100 km

Bedřich Marek si příště výlet do Prahyuž asi rozmyslí.
Bedřich Marek si příště výlet do Prahyuž asi rozmyslí.

BUCHLOVICE (rh) - Těžko uvěřitelný příběh má za sebou Bedřich Marek (60) z Buchlovic u Uherského Hradiště. Velký příznivec fotbalového Slovácka se minulou středu vydal s ostatními fanoušky klubu na pražský Strahov, kde se hrálo finále domácího poháru... Na tom by nebylo nic až tak divného, tedy až na to, že zpátky na Slovácko vyrazil Marek pěšky!

Možná proto, že jeho milované Slovácko ve finále podlehlo Teplicím, toho Bedřich vypil víc, než původně zamýšlel. Probudil se na jedné strahovské lavičce až ve čtvrtek ráno. Autobus s jeho kamarády byl už samozřejmě pryč a Marek neměl ani korunu. Neváhal ale ani minutu a vydal se domů do Buchlovic pěšky. Vždyť je to pouhých 260 kilometrů, říkal si....

„Trošku jsem tápal v pražských ulicích, lidi mě ale nakonec nasměrovali, a tak jsem se dostal až na brněnskou dálnici. No a pak jsem šlapal a šlapal, od pěti ráno až do pozdního večera. Na 60. dálničním kilometru ale začal obrovský liják, a tak jsem se schoval na benzinové pumpě. Byli tam hrozně milí lidé a nechali mě tam přespat a usušit si oblečení,“ líčí Bedřich své zážitky z cesty. Nakonec se tohohle zarputilého fotbalového fanouška zželelo jednomu řidiči a ten ho z pumpy vzal do Brna. „Tam to bylo jako v Praze. Několik hodin jsem bloudil městem, pak jsem nasedl do vlaku na Hradiště, průvodčí si mě ale všimla a vyhodili mě ven. Nakonec jsem pěšky došel až do Slavkova, to mi zabralo asi čtyři hodiny,“ odhaduje Bedřich.

Tam narazil na dalšího obětavého řidiče a ten ho zavezl až do jeho rodných Buchlovic. Byl pátek večer a po Bedřichovi už několik desítek hodin pátrala policie, kterou zburcovala zoufalá manželka. „Ona se furt bojí, však já se neztratím, jsem zvyklý ještě z vojny na dlouhé pochody, do osmatřiceti jsem navíc hrával závodně fotbal,“ tvrdí rozesmátý Bedřich. Jeho známí v obci na něj nedají dopustit – „..on si sice rád lupne, ale je to v jádru hodný chlap, dělá tu klempíře a má doslova zlaté ruce, vždycky pomůže,“ tvrdí jedna z Bedřichových sousedek.

Sportovní fanoušek nyní tvrdí, že od ježdění na fotbal si na chvíli odpočine, zabere to prý příliš času... Foto pro Aha! – Ivan Dostál Jak Bedřich Marek ťapal z Prahy až do Buchlovic 20 km nachodil po Praze, kde bloudil 60 km šel po dálnici směrem na Brno 140 km stopem do Brna 20 km z centra Brna do Slavkova u Brna 40 km stopem ze Slavkova do Buchlovic

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.