Neuvěřitelné! Cpal se měsíc knedlíky! A zhubnul | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Neuvěřitelné! Cpal se měsíc knedlíky! A zhubnul

Karel Gustav Božan jedl v restauracích jako o život, ale neztloustl. Lékařský dozor nad ním měl bývalý reprezentant Lukáš Pollert.
Karel Gustav Božan jedl v restauracích jako o život, ale neztloustl. Lékařský dozor nad ním měl bývalý reprezentant Lukáš Pollert.

PRAHA – Tak to je síla! Karel Gustav Božan, člen kapely Karel Gott revival band a v této chvíli nejznámější »pokusný králík«, úspěšně dokončil experiment Super špek me.

Tak to je síla! Karel Gustav Božan, člen kapely Karel Gott revival band a v této chvíli nejznámější »pokusný králík«, úspěšně dokončil experiment Super špek me. Celý měsíc se musel stravovat v typicky českých hospůdkách a bufetech. Cpal do sebe knedlo-vepřo-zelo, tlačenku a další kalorické bomby. Výsledek? Zhubnul o šest kilo!

Super špek me je česká mutace zfilmovaného pokusu Super Size Me. Americký filmař a zároveň dobrovolník Morgan Spurlock se měsíc stravoval u McDonald´s. Na rozdíl od bodrého Čecha Karla, který shodil téměř sedm kilo, ztloustnul Spurlock o více než deset kilo a z jeho těla se stal pytel plný cholesterolu, nemluvě o jeho problému s erekcí.
„Organizátoři české verze Super špek me mne požádali, abych dělal lékařský dohled. To že zhubnul je přirozené, jelikož měl z čeho. V hospodách dostával normální porce, takže neměl šanci se přejíst. Člověk, který má zásobu jídla doma, je schopen vybílit ledničku,“ řekl lékař Ústřední vojenské nemocnice Lukáše Pollert, který dohlížel na »českého macka« Gustava Božana.
„Film Super Size Me strhnul celosvětově veřejnou diskusi na téma stravování. My jsme se pokusili o to samé, ale s větším nadhledem. Původní verze je nesrovnatelně vážnější.
Na internetových stránkách si dobrovolník Karel psal deník o tom, co snědl, den po dni,“ popisuje projekt Jiří Šebesta, tiskový mluvčí kina Aera.


Autor: Ján TROPP

10.3.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.