Recepty do stovky: Toreadorská paella

Léto se blíží a vhod přijdou i lehčí jídla! Tentokrát zamíříme do Španělska!
Toreadorská paella
Potřebujete
1 středně velkou cibuli, 4 mrkve, 2 zelené papriky, 1 červenou papriku, 1 žlutou, papriku, 1 pórek, 4 lžíce oleje, 1 šálek dlouhorznné rýže, 1 lžíci rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžičku oregana, 3 šálky horké vody
Postup:
Cibuli a mrkve nakrájejte na větší kostky. Očištěné papriky a pórek nakrájejte na proužky. V hrnci rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Krátce ji osmahněte, přidejte rýži, zeleninu, rajčatový protlak a vše dobře promíchejte. Osolte a posypte oreganem. Poté vše zalijte vodou, hrnec přikryjte pokličkou a nechte paellu vařit při mírné teplotě asi 25 minut. Pravidelně míchejte.
Cena cca 75 Kč