Sladké dobroty: Perlivá bublanina s jahodami podle Květy Kroupové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Perlivá bublanina s jahodami podle Květy Kroupové
Potřebujete
400 g polohrubé mouky • 300 g cukru • 3 vejce • 10 lžic oleje • ½ prášku do pečiva • 300 ml perlivé vody • malé jahody
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience v předepsaném pořadí a vymícháme hladké lité těsto. Vybereme si menší plody jahod, které naházíme celé do těsta, opatrně zamícháme, aby se jahody obalily těstem. To rovnoměrně vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme v předehřáté troubě, jahody se nám propadnou a udělají v koláči dírky, do kterých pro vylepšení můžeme dát čerstvé jahody, nebo těsně před podáváním nastříkat šlehačku.