Sladké dobroty: Ananas plněný krémem ze smetany a tvarohu podle Ivany Černé

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Ananas plněný krémem ze smetany a tvarohu podle Ivany Černé
Potřebujete
1 celý ananas • 100 ml smetany ke šlehání • 1 vejce • 1 lžičku vanilkového cukru • 25 g moučkového cukru • 1 lžíci rumu nebo rumové tresti • 150 – 200 g vanilkového tvarohu • 180 g tmavé čokolády
Postup:
Ananas rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na menší kousky. Poté vychlazenou smetanu ušleháme dotuha. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Z bílku si ušleháme tuhý sníh, který smícháme s vanilkovým cukrem a poté ještě se šlehačkou. Žloutek našleháme s moučkovým cukrem a s rumem a s kousky ananasu a s tvarohem vmícháme do smetanového krému. Takto připraveným krémem plníme vydlabané půlky ananasu. Čokoládu nastrouháme a ozdobíme ananas naplněný krémem. Podáváme chlazené.