Rakouská kuchyně: Vídeňský řízek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rakouská kuchyně: Vídeňský řízek

řízek
řízek (Shutterstock)

Tentokrát v našem kulinářském cestování zamíříme k našim jižním sousedům do Rakouska. I tam se totiž pyšní skvělou kuchyní. Aby ne, bývali jsme slavné mocnářství Rakousko-Uhersko a naše kuchyně jsou vyhlášené i navzájem si podobné. Málo platné, na gastronomické speciality je tato země jako stvořená…

Pravý vídeňský řízek

Potřebujete
• 1 kg telecího z kýty
• hladkou mouku na obalení
• 3 až 4 vajíčka
• čerstvou strouhanku
• máslo nebo sádlo na smažení
• brambory s petrželkou a skrojky citronu k podávání

Postup
• z masa nakrájejte centimetr silné řízky a ty naplocho napůl rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli rozložit jako knihu. Pravý vídeňský řízek má sahat přes celý talíř
• poté rozklepte na výšku asi čtyři milimetry
• maso mírně osolte, obalte v mouce a přebytek oklepněte. Protáhněte vajíčkem a obalte v čerstvě nastrouhané strouhance. Příliš ji na maso netiskněte
• smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova
• podávejte s bramborami nebo bramborovým salátem a se skrojky citronu k zakápnutí

Autor:  dan

bobosa
21. 6. 2013 • 14:56

Tak to je masakr..Aha nás bude učit jak se děla obyčejnej řízek..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.